Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Diversitatea - o șansă în plus spre viitor”

Vineri, etapa județeană

„Diversitatea - o șansă în plus spre viitor”

Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, în colaborare cu Centrul Regional PER pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, a lansat, prin inspectoratele școlare, Concursul național de promovare a cunoașterii și acceptării diversității în cadrul campaniei „Diversitatea - o șansă în plus spre viitor.”

Potrivit regulamentului, competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, concurenții participând în echipe de câte cinci elevi, în două categorii de vârstă, 10-14 și 14-18 ani, și un îndrumător. Concursul are patru etape: locală (pe școală), județeană, regională (1-28 oct.) și națională (între 5 nov. și 5 dec.). Diseminarea rezultatelor va avea loc în 18 decembrie 2007, cu ocazia Zilei minorităților din România.
Tematica de concurs cuprinde trei domenii: istorie, cultură, tradiții, drepturi și obligații, în cadrul probei teoretice, precum și o probă artistică (la alegere): teatru, poezie, dans muzică, desen…
 Vineri, etapa județeană
Sala festivă a Liceului Teoretic „Ady Endre” din Oradea a găzduit, vineri, etapa județeană a concursului „Diversitatea-o șansă în plus spre viitor”, organizat de Inspectoratul Școlar al județului Bihor.
La gimnaziu, a câștigat echipajul Școlii nr.11 din Oradea (alcătuit din: Carmen Hodișan, Florina Popovici, Patricia Mânz, David Pinter și Dollos Levente, îndrumați de prof. Alina Șaitoș) - locul I, urmat de cel de la Școala din Roșiori ( format din: Kelemen Norbert, Barabas Timea, Ghellen Evelyn, Dora Chiș și Szabo Ivette, îndrumați de prof. Vura Eva și Irsik Ibolya) - loc II), și de echipajul Școlii „Octavian Goga” din Oradea – loc III; la liceu, a participat doar echipajul liceului gazdă, care s-a calificat pentru etapa următoare.
Fiecare participant a primit diplomă de participare și o insignă. La etapa națională, toți participanții, împreună cu îndrumătorii, vor participa la o tabără de șapte zile la Sovata, în vacanța intersemestrială din 2008. (Ov.D.)

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019