Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Paza bună trece primejdia rea”

„Incendiu” (simulat) la Șc. „Nicolae Bogdan” din Vașcău

„Paza bună trece primejdia rea”

Miercuri, 20 ianuarie 2010, începând cu orele 8.45 la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău a avut loc un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de incendiu, în colaborare cu I.S.U. „Crișana” Bihor în persoana domnului inspector de prevenire a incendiilor, ing. Carțiș Ionel.

  La eveniment, au fost prezente 192 de persoane: elevi, personal didactic și nedidactic, urmărindu-se ieșirea în timp util din sălile de clasă, cunoașterea operațiunilor specifice și locul prestabilit pentru adunare.
Cu acest prilej, s-au prezentat teme de prevenire a incendiilor: „Jocul cu focul”, „Focul - prieten sau dușman” etc, exemplificându-se câteva situații nefericite de incendii provocate de copii din localitățile învecinate.
 Domnul inspector a executat un exercițiu practic de stingere a incendiilor cu folosirea stingătoarelor cu praf și CO2 (P6) spre încântarea elevilor care au exersat mânuind extinctoarele cu abilitate.
 „Conform proverbului „Paza bună trece primejdia rea”, apreciem utilitatea unor astfel de aplicații pentru că într-o situație reală, toți trebuie să știm cum să acționăm.
Mulțumim și pe această cale reprezentanților ISU Crișana Bihor pentru disponibilitatea de a ne sprijini în organizarea unor exerciții atât de utile comunității școlare”, după cum a apreciat directorul școlii, prof. Liliana Laza. (Cristina L.)

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019