Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Terapia prin rugăciune

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile

Terapia prin rugăciune

Oamenii cu credință în Dumnezeu nu s-au îndoit niciodată că pot să se vindece în biserici atunci când ating sfinte moaște sau icoane făcătoare de minuni. De curând, oamenii de știință din Petersburg au dovedit și au descoperit mecanismul „material” al acestui fenomen divin.

„O rugăciune este un remediu puternic”...
... spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară și structura grav afectată a conștiinței.” Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută. Pe măsură ce persoana crește, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului sporește și acest ritm al biocurenților cerebrali apare tot mai rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii. Valeri Slezin a numit această stare necunoscută „trezie ușoară, în rugăciune” și a dovedit că are o importanță vitală pentru orice persoană. Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative și de afronturi care ne rămân înfipte în minte.
Slujbele bisericești ajută la ameliorarea sănătății
În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică și morală, cât și cea fizică. Slujbele bisericești ajută și ele la ameliorarea sănătății. Inginerul și electrofizicianul Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică, a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătății unor enoriași înainte și după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea și valorile analizei sângelui.
 Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile
 Se știe că după explozia de la Cernobil, instrumentele de măsură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la 4 km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.
Apa sfințită, semnul crucii și bătutul clopotelor pot să aibă proprietăți vindecatoare
Oamenii de știință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul crucii și bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecatoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripă, hepatită și tifos. Proteinele virușilor se încovoaie și nu mai poartă infecția, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect și mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon și stafilococii), nu numai în apa de la robinet, ci și în râuri și lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetică.
Laboratorul științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală a analizat apa înainte și după sfințire. A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă
Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă. Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea își schimbă și structura, devine inofensivă și poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfintite, ca și cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioși.
„Apa „distinge” nivelul de credință al oamenilor”...
... spune A. Malakovskaia. Atunci când un preot sfințește apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat și necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative. După cum se vede, cercetătorii ruși au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele științifice actuale ceea ce Sfintii Părinți știu, prin experință, de 2000 de ani, dar „mecanismul” fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenești. (Maria)

Trimite email

duminică, 15 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan