Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au sărbătorit împreună Unirea Principatelor Române

Punte între Vașcău și Rieni

Au sărbătorit împreună Unirea Principatelor Române

În virtutea bunei colaborări dintre școlile din mediul urban și rural, elevii Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău, însoțiți de prof. Liliana Laza (directorul școlii) s-au deplasat la Școala cu clasele I-VIII din Rieni, la o întâlnire deja tradițională, întărită prin protocolul de parteneriat „Punte între oraș și sat”, semnat de conducerile celor două școli.

Motivul întâlnirii l-a constituit marcarea Unirii Principatelor Române, prin organizarea de către profesorul de istorie-geografie din Rieni, Marțian Dudaș, a unui concurs pe teme istorice. Câștigători au fost toți participanții,  care au primit diplome și premii oferite cu generozitate de directorul școlii din Rieni, dna Liliana Balint.
 Ca o surpriză a întâlnirii a fost sceneta pregătită de prof. Loredana Marge, în care elevii din Rieni au adus în actualitate o scenă din preajma Unirii de la 1859, micii actori fiind costumați în ținute specifice perioadei istorice prezentate.
Momentul artistic a fost urmat de un „dialog de la distanță”, susținut, muzical, de grupul vocal „Crăițele” din Vașcău și membrii corului școlii din Rieni  (coordonatori, prof. Carmen Ifrim și Anca Tanko).
Cu justificată mândrie, dna director Liliana Balint a deschis larg ușile claselor și laboratoarelor școlii conducându-și oaspeții prin întreaga clădire cu spații moderne și dotate corespunzător.
„Consider benefice astfel de întâlniri, deoarece elevii pot socializa, își testează nivelul de cunoștințe și pot lega prietenii durabile.
Mulțumesc gazdelor noastre pentru buna primire, dar nu pot să omit pe dl profesor de religie Ciprian Cătană, originar din Rieni, profesor în Vașcău, liantul dintre oraș și sat, ale cărui eforturi au făcut posibil acest parteneriat”, a afirmat directorul școlii din Vașcău, dna prof. Liliana Laza. (Carmen & Cristina)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Au sărbătorit împreună Unirea Principatelor Române.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019