Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rămas bun, doamnă învățătoare!

Miercuri, la Teatrul „Arcadia” Oradea

Rămas bun, doamnă învățătoare!

Miercuri, 13 iunie, elevii clasei a IV-a A, de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea s-au adunat la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” pentru o activitate festivă, intitulată „Rămas bun, doamnă învățătoare!”
La ora bilanțului, doamna învățătoare Costruț Florica a făcut o radiografiere a tuturor momentelor importante petrecute împreună cu cei 25 de elevi cu care a luat-o de la capăt în urmă cu patru ani, iar la final a încheiat cu 27.

De multe lucruri interesante, evenimente și surprize au avut parte elevii, dar și învățătoarea clasei în cei patru ani, drumul spre victoria finală nefiind ușor de străbătut pe cei patruzeci de kilometri. Maratonul a fost parcurs cu succes datorită bunei conlucrări care a existat în permanență între elevi, care au alcătuit un colectiv închegat, și „cârmaci”, înțeles și sprijinit de părinți. Avându-i și pe unii și pe ceilalți de partea sa, învățătoarea se vede cu toți sacii în căruță, cu toți elevii promovați cu bune rezultate, gata de a lupta, cu sorți de izbândă, pe redutele clasei a V-a.
Momentele de încărcătură emoțională au explodat dintru început, la citirea catalogului și prezentarea rezultatelor, dar au continuat, crescând în intensitate, cu momentele artistice și petrecerea în jurul superbului tort de ciocolată conținând portretul fiecăruia „sculptat”(fotografiat) în ciocolată.
De-ale lui nenea Iancu
Momentele artistice prezentate, multe și bine realizate, s-au axat pe „monumentele” lui I. L. Caragiale, întrucât în orice clasă socială, ca și în oricare clasă de elevi, întâlnești prototipuri încondeiate de maestrul din Haimanale. Un domn Goe, mam’mare, tanti Mița, cu Bubico, un pedagog de școală nouă, și alte asemenea „acrituri” gășești și astăzi la tot pasul, iar interpretarea a fost de-a dreptul genială. Sărbătoriții zilei s-au simțit mari artiști și s-au comportat ca atare, dovedind multă maturitate și seriozitate, chiar dacă ochii le trădează vârsta și starea emoțională. Comedianți de primă mână, dansatori, recitatori și neîntrecuți cântăreți, cei 27 de ucenici s-au dovedit la înălțimea bunei educații primite din partea unei învățătoare numai suflet, competentă și iubită de generații și generații…
O diplomă de excelență, cu dragoste, din partea părinților, doamnei învățătoare Costruț Florica, un cald salut, și o îmbrățișare de rămas bun din partea celor 27 de discipoli!
Ovi& Andrei
Foto: Cristina Tonceanu și Ioana Perneș
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Rămas bun, doamnă învățătoare!).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019