Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dascălii... în bănci

Elevii... în vacanță

Dascălii... în bănci

Dintr-o pură întâmplare, căutând, ieri (luni, 1 februarie 2010), un dascăl, aveam să descoperim că toți învățătorii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea erau la școală, deși îi credeam în vacanță.

Învățătorii liceului lucrau pe „ateliere” în două săli de clasă. Ei s-au adunat în cadrul comisiilor metodice să pună „țara la cale”. Dar nu să facă politică-politică, ci politica învățământului primar. Într-o sală, erau cei care predau la clasele I și a II-a (inst. dr. Dorina Roman - responsabilul comisiei, inst. Daniela Chereși, Șandor Traier, înv. Florica Hora, Fekete Eva și Carțiș Anca). Discutau pe marginea referatului prezentat de înv. Fekete Eva - „Modalități de abordare a materiei la disciplina Cunoașterea mediului”. Pe ordinea de zi a întâlnirii mai figurau: analiza activității comisiei metodice pe semestrul I, propuneri pentru planul de activități pe al doilea semestru, precum și propuneri pentru disciplinele opționale pentru anul școlar viitor.
Proiecte demarate
Învățătorii care predau la clasele a III-a și a IV-a (inst. Alina Bocșe – resp. de comisie, Silvia Hadade, Florica Păduraru, Carmen Goje, Ioan Lațcău și Rozalia Ambruș) treceau în revistă activitățile care urmează să aibă loc în cadrul proiectelor școlare (cele mai multe interjudețene) demarate de comisia metodică (Școlărei și școlărițe, Să sune clopoțelul! Orizonturi noi pentru toți, Prietenia – o comoară de preț, Natura – prietena copiilor). Agenda zilei mai cuprindea: analiza activității comisiei pe primul semestru, opționalele pentru anul școlar viitor, precum și discuții pe marginea materialelor trimise la expoziția Eco-Școala, planificarea claselor care urmează să viziteze Eco-expoziția deschisă la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dascălii... în bănci.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020