Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primele certificate de competență cu recunoaștere internațională

Vineri, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Primele certificate de competență cu recunoaștere internațională

Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” și-au început ziua de vineri cu Serenada de despărțire, adresată, mai întâi, colectivului profesoral care i-a primit cu căldură și duioșie în sala profesorală, dar și colegilor, și părinților, adunați în careu în curtea școlii. În replică, directorul colegiului, prof. Dorel Șaitoș, le-a înmânat certificatul de competență cu recunoaștere internațională, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” fiind, din acest an, prima școală pilot din Oradea care eliberează absolvenților asemenea certificate „acceptate pe piața brațelor de muncă din toată lumea”, ca să-l cităm pe directorul colegiului.

Această onoare, de a acorda cele dintâi certificate de competență cu recunoaștere internațională (chiar dacă mai există și alte școli pilot), revine colegiului orădean în virtutea bunelor relații pe care conducerea instituției le-a stabilit cu International Education Society (IES) din Londra, după aderarea României la Uniunea Europeană.
Certificatul nu înlocuiește diploma, ci o completează!
Certificatul nu înlocuiește diploma emisă de școală, ci o completează în mod ideal. Certificatul nu evaluează cunoștințele, doar oferă angajatorului o informație valoroasă și completă asupra pregătirii candidatului.
Domnul director ține să sublinieze valoarea internațională a acestui certificat, faptul că „certificatul este acceptat pe piața brațelor de muncă din toată lumea”. La Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, institutul londonez a certificat internațional zece specializări: șapte de la liceu, curs de zi (matematică-informatică intensiv info, tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în instalații electrice, tehnician în automatizări, tehnician electronist, tehnician în activități economice și tehnician în turism) și trei de la Școala de Arte și Meserii (lucrător în mecanica de motoare, lucrător în electrotehnică, și lucrător în hoteluri).
Cei mai răsfățați dintre „absolvenții” orădeni trebuie să fie mândri de acest certificat, și să-l onoreze prin competență și seriozitate la viitorul loc de muncă, răsplătind astfel dascălii și școala, respectându-se pe sine și pe cei care au investit în ei atâta încredere…
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Primele certificate de competență cu recunoaștere internațională). 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 6 decembrie 2019