Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

32 de premii și mențiuni obținute de membrii cercurilor de informatică

Bilanț pe 2009, la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea

32 de premii și mențiuni obținute de membrii cercurilor de informatică

În anul 2009, elevii înscriși la cercurile de informatică ale Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, coordonate de prof. Sfârlea Eva și Gabriela Ferenc, au avut ocazia să participe la diverse concursuri interjudețene, regionale și naționale de informatică.

11 premii și mențiuni, la Arad, locul II pe echipaje
La Concursul național de informatică de la Arad, din 23 mai 2009, la secțiunea Operare pe calculator, 11 elevi au obținut premii și mențiuni: Beleneși Andrada, clasa I, la Șc. „Nicolae Bălcescu” – locul I, Jurcuț Paul, clasa I, la Șc. „N. Bălcescu” – locul II, Ghitea Alexia, clasa I, la Șc. „N. Bălcescu” – locul II, Filip Denisa, clasa a II-a, la Șc. „Dacia” – locul III, Serte Nicușor, clasa a III-a, la Șc. „N. Bălcescu” – locul III, Popa Maximilian, clasa a III-a, la Șc. „Dacia” – locul III, Pavăl Iulian, clasa a III-a, la Șc. „Dacia” – locul II, Lucaci Laurențiu, clasa a V-a, la Șc. „N. Bălcescu” – locul II, Luncan Andrei, clasa a V-a, la Șc. „Dacia” – mențiune, Brata George, clasa a VI-a, la Șc. „N. Bălcescu” – locul III, Buta Eduard, clasa a VI-a, la Șc. „N. Bălcescu – locul I.
Cu aceste rezultate frumoase, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea a obținut cupa pentru locul II pe echipaje.
Un premiu și două mențiuni, la Lugoj
La Concursul național de soft „Grigore Moisil” de la Lugoj, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea a obținut un premiu și două mențiuni, prin: Șendruț Alex, clasa a III-a, la Șc. „N. Bălcescu” – locul II, la secțiunea de Grafică pe calculator, Hălălai Tudor Andrei, clasa a VI-a, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – mențiune, la secțiunea de Programare pe calculator și Kovago Lajos, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – mențiune, la secțiunea de Programare pe calculator.
Patru mențiuni, la Satu Mare
În perioada 20 – 24 iulie 2009, a avut loc la Satu Mare, Concursul național de informatică la secțiunile Programare pe calculator și Cunoștințe de Microsoft Office.
Elevii palatului orădean au obținut patru mențiuni, prin: Lucaci Laurențiu, clasa a V-a, la Șc. „N. Bălcescu” – mențiune, la secțiunea Microsoft Office, Hălălai Tudor Andrei, clasa a VI-a, la Lic. T. „Onisifor Ghibu” – două mențiuni, una la secțiunea de Programare pe calculator, iar cealaltă la Microsoft Office și Brata George, clasa a VI-a, la Șc. „N. Bălcescu” – mențiune, la secțiunea Microsoft Office.
14 premii, la Carei
 În 17 octombrie, a avut loc la Carei, Concursul interjudețean de informatică „Cupa Eliberării municipiului Carei”, cu secțiunile Grafică pe calculator, prezentări Multimedia și Operare pe calculator. Informaticienii orădeni și-au adjudecat nu mai puțin de 14 premii, prin: Lucaci Laurențiu (de la Șc. „N. Bălcescu”) - locul I, la secțiunea Multimedia, locul II la Grafică pe calculator și locul II la Operare pe calculator, Buta Eduard (de la Șc. „N. Bălcescu”) - locul I la secțiunea Multimedia, locul I la Grafică pe calculator și locul II la Operare pe calculator, Tocuț Vlad (clasa a VIII-a, la Șc. nr. 16) - locul I la secțiunea Multimedia, locul II la Grafică pe calculator și locul I la Operare pe calculator, Gheorghe Ancuța (clasa a V-a, la Șc. „Dacia”) - locul I la secțiunea Grafică pe calculator și locul III la secțiunea Operare pe calculator, Gheorghe Alexandra (clasa a VII-a, la Șc. „Dacia”) - locul III la secțiunile de Operare pe calculator și Grafică pe calculator, iar Ioan Ileana Maria (clasa a V-a, la Șc. „Dacia”) - locul III la secțiunea Grafică pe calculator.
Rezultate remarcabile, la concursuri prin corespondență   
Membrii cercurilor de informatică ale palatului orădean au mai participat și la numeroase concursuri interjudețene, regionale și naționale prin corespondență, obținând rezultate remarcabile: la Concursul interjudețean de desene pe calculator „Primăvara virtuală”, organizat de Clubul Copiilor din Huedin, la Concursul regional „Zilele informaticii dejene”, organizat de Clubul Copiilor din Dej – cu secțiunile Grafică pe calculator, prezentări power point și referate elevi, la Concursul interjudețean de informatică pe teme antidrog, organizat de Palatul Copiilor din Vaslui, cu secțiunile Grafică pe calculator și prezentări power point, la Concursul interjudețean de informatică „Floare de lotus”, organizat de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, cu secțiunile Grafică pe calculator, prezentări power point, pagini Web, referate elevi, referate profesori, la Concursul interjudețean „Topul bunelor practici”, organizat de Palatul Copiilor din Zalău – cu secțiunile Grafică pe calculator, prezentări power point, la Concursul național „Calculatorul – desen și culoare”, organizat de Palatul Copiilor din Bacău.
Felicitări celor 18 informaticieni orădeni și dascălilor lor (prof. Eva Sfârlea și Gabriela Ferenc) pentru cele 32 de premii și mențiuni obținute la Arad, Lugoj, Satu Mare și Carei!(Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 32 de premii și mențiuni obținute de membrii cercurilor de informatică.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Sunday, 28 May 2023