Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Momente și schițe”, după I.L. Caragiale

Al 5-lea an de Teatru Vienez de Copii în Oradea!

„Momente și schițe”, după I.L. Caragiale

Avem bucuria să vă anunțăm începerea celui de-al cincilea proiect al Teatrului Vienez de Copii în Oradea. Proiectul „Copiii pe scenă” 2010 începe la Oradea prin atelierele de selecție a copiilor dornici să joace teatru. Așa după cum ați putut afla, atelierele s-au desfășurat în perioada 8 – 12 februarie 2010, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”.

Cursurile de teatru vor începe la sfârșitul lunii februarie și se vor încheia o dată cu sfârșitul anului școlar. După vacanța de vară, cursurile se reiau, iar la începutul lunii noiembrie, copiii vor juca spectacolul „Momente și schițe”, după I.L. Caragiale – în fața unui public iubitor de teatru. Cursurile se vor ține o dată pe săptămână, timp de două ore, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, partener în proiectele noastre încă de la început (2006).
Cursurile noastre de teatru se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani (maximum clasa a XI-a). Aceștia sunt încurajați să gândească în mod creativ și învață să îmbine expresia fizică cu cea verbală, într-un mod nou, dinamic și inovator. Exerciții de dicție, tehnici de respirație, controlul trupului, antrenarea memoriei și multă muncă în echipă sunt folosite pentru a-i învăța pe copii cum să se prezinte (pe scenă) și să apară în fața unei audiențe cu încredere în ei înșiși. Improvizația, discuțiile și socializarea sunt mult mai importante decât simpla învățare a textului.
Pentru detalii: sabinatopala@teatrulvienezdecopii.ro sau sabinatopala@yahoo.com  (Sabina T.)

Trimite email

marţi, 29 septembrie 2020