Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

15 februarie – Ziua prieteniei (lor)

Evenimentul bobocilor din clasa I C

15 februarie – Ziua prieteniei (lor)

Pentru că-n aceste zile de februarie tot auzim de sărbători precum „Valentine’s day” sau „Dragobete”, bobocii din clasa I C (de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea) și-au propus să fie... originali!

Astfel, au hotărât ca timp de patru ani, cât formează o familie, ziua de 15 februarie să fie Ziua prieteniei clasei lor.
 În acest an, ei au marcat această zi într-un mod educativ și distractiv. Toți elevii au înlocuit uniforma cu bluzițe/cămăși roșii/roz, această culoare simbolizând dragostea, prietenia dintre oameni. Au început ziua cu un dialog prin care au înțeles ce este un prieten, ce calități putem admira la un prieten, cât de importantă e prietenia în viața noastră, concluzia fiind că toți elevii clasei formând o familie, trebuie să fie prieteni unii cu alții, ajutându-se la nevoie, desfășurând activități comune plăcute. A urmat schimbul de cadouri, mici surprize simbolice (căni, jucării, dulciuri, creioane, brățări/lănțișoare, cărți cu povești, cărți de joc, umbreluțe etc.) pe care și l-au făcut unii altora, (după cum au tras la sorți în urmă cu câteva zile) în joc intrând și doamna lor învățătoare (Monica Toader) pentru a fi cu pereche, 28 de prieteni. Deoarece micilor elevi le plac mult activitățile practice, au colorat, decupat și desenat  diverse fișe, tema principală fiind inimioara, un alt simbol al prieteniei.
  Activitatea s-a încheiat cu o gustare dulce de ciocolată, sub forma altor mici inimi…
 Sperăm ca această inițiativă să reprezinte „baza” unor adevărate prietenii peste ani, iar proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaște”, să-i călăuzească pe drumul cel bun.
 Tuturor prietenilor noștri, le oferim din inimă, un buchet de lalele! (Dorina T.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019