Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mama - lumina sufletului meu

De la Patricia, pentru toate mamele, în dar de 8 Martie

Mama - lumina sufletului meu

Uneori stau să mă gândesc la etimologia cuvântului „mama”. Cum am putea defini o mamă? O persoană, o ființă, un spirit, o inimă, o viață sau suflare dumnezeiască? Mama e toate și niciuna.

Trăirile ei nu pot fi identificate. Ea se luptă cu viața, cu moartea, cu gingășia neștiinței fragede, cu asprimea îndoielii și usturimea încăpățânării. Pentru mine, mama este altarul vieții; altar pe care Dumnezeu a așezat toate bogățiile existenței, învăluite în sufletul mamei. Cuvântul „mama” este dulcele sens al vieții, este candoarea existenței și definește cea mai importantă ființă de pe Pământ. Mama e cea mai dulce dimineață, e surâsul cel plăcut, e modelul meu în viață și al fiecărui prunc născut. Se spune că atingerea unei mame este sfântă. Acolo unde atinge mama, rămâne o urmă... Mama este un cântec al sufletelor ce se dezvoltă în femeie în momentul în care primește misiunea de-a veghea asupra scânteii de viață care se naște din ea. Verbele „a iubi”, „a crește”, „a dărui” și „a educa” definesc în cel mai bun mod funcțiile mamei. Mama trebuie cinstită pentru sacrificiul suprem pe care îl face în viață: copilul.
LA MULÞI ANI PENTRU TOATE MAMELE! ETERNĂ RECUNOȘTINÞĂ!
„Să știi că ești lumina ce sufletu-mi alină/ Aș vrea să-ți scriu iubirea, cununa mea de flori/ Parfumul vocii tale să mă învelească în zori,/ Iar sufletu-mi îmbracă-l în ploaia de culori”. (Patricia Andrada Reștea)

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!