Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comunicat de presă

Primim de la Inspectoratul Școlar al județului Bihor

Comunicat de presă

Astăzi, 19 iunie, la centrul de testare organizat la Școala cu clasele I-VIII Marghita, președintele comisiei de examen a transmis spre multiplicare varianta de subiect cu numărul 61, în locul celei corecte - 16, extrasă în această dimineață pentru proba de limba și literatura maternă din cadrul testelor naționale.

Președintele centrului de testare a informat președintele Comisei Județene de situația apărută iar acesta a informat imediat Comisia Națională de organizare a Testelor naționale.
După analiza situației create, Comisia Națională de organizare a Testelor naționale a decis ca elevii înscriși aici pentru a susține proba de limba și literatura maghiară maternă să fie evaluați pe baza variantei de subiect primite spre rezolvare (61), întrucât gradul de dificultate este comparabil cu cel al variantei cu numărul 16.
Comisia județeană de organizare a Testelor naționale a efectuat o investigație pentru a afla cauzele și responsabilii producerii acestui eveniment.Măsurile pe care comisia județeană le-a luat sunt:
-înlocuirea președintelui și a membrilor din Comisia de examen de la  Școala cu clasele I-VIII Marghita ca urmare a încălcării prevederilor art.24 alin.(1) din Metodologia de desfășurare a testelor naționale.
-numirea unei alte comisii de examen conform prevederilor art.11 alin.(14) din Metodologia de desfășurare a testelor naționale.
-luarea tuturor măsurilor ce se impun de către noua comisie numită la centrul de examen pentru desfășurarea în condiții normale a examenului. 
inspector școlar general,                                                
prof. Liliana Antonescu
purtător de cuvânt,
prof. Daniel Negrean

Trimite email

joi, 27 iunie 2019