Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziție de mărțișoare la Biserica Greco-Catolică din Nojorid

Unitate în diversitate

Expoziție de mărțișoare la Biserica Greco-Catolică din Nojorid

În cadrul unui parteneriat educațional desfășurat pe plan local între preșcolarii din grupa mică de religie ortodoxă, de la Grădinița din Nojorid, (îndrumați de inst. Teodora Moș) și elevii de religie greco-catolică de la Școala cu clasele I-VIII din Nojorid (îndrumați de profesorul de religie George-Cosmin Pătrulescu), copiii au le-au confecționat mărțișoare în întâmpinarea zilei de 1 Martie 2010.

Aceste mărțișoare au fost expuse la Biserica Greco-Catolică din Nojorid, cu bunăvoința preotului paroh Lucian Hava, care a susținut ideea de colaborare, de apropiere a copiilor prin diferite acțiuni, indiferent de religia pe care o urmează.
„Religia nu trebuie să fie o piedică, un zid de separare a oamenilor în zilele noastre...”
 „Religia nu trebuie să fie o piedică, un zid de separare a oamenilor în zilele noastre, ci, dimpotrivă, ea ar fi cea care ar putea salva societatea îmbibată de ură, minciună și violența în care trăim. La fel cum nu ținem seama de limba vorbită sau de culoarea pielii unui om, nici religia nu trebuie să ne împiedice să ne apropiem. Dumnezeu a dat spre urmare aceleași porunci, tuturor pământenilor, fără a pomeni o religie sau alta, ci doar prin îndemnul de a face diferența între bine și rău, pentru a alege binele.
Chiar dacă fiziologic ne diferențiem unii de alții, această diversitate, prin relaționarea dintre indivizi, poate forma o unitate. Din această idee rezidă și titlul proiectului educațional „Unitate în diversitate”, al cărui scop fundamental este acela de a coopera unii cu alții, de a ne ajuta unii pe alții și de a realiza împreună un bun comun, o unitate, indiferent de limba vorbită, naționalitate sau religie. Toți împreună putem realiza lucruri în folosul societății, lucruri de care să fim mândri apoi”. (Teodora Moș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Expoziție de mărțișoare la Biserica Greco-Catolică din Nojorid.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 aprilie 2020