Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

“Valentine’s Day” la Hidișel

Proiect-program educativ

“Valentine’s Day” la Hidișel

La Școala de Arte și Meserii din Dobrești, structura Hidișel, am organizat joi, 18 februarie 2010, programul educativ „Valentine`s Day”.
Elevii din clasele V-VIII sunt foarte dornici să participe la programe educative.

Þinând cont de importanța cunoașterii tradițiilor altor popoare și de influența culturii străine asupra tinerei generații, am considerat că ar fi ideal să creăm un spațiu educativ pentru a populariza în rândul elevilor sărbătoarea Sfântului Valentin. Elevii sunt deja familiarizați cu această sărbătoare datorită mijloacelor mass-media.
Sărbătoarea Sfântului Valentin a început pe vremea Imperiului Roman. Bunul Sfânt Valentin era un preot în Roma în acele vremuri. El nu a respectat legea dată de împăratul Claudius și a continuat să căsătorească pe ascuns cuplurile de tineri. A fost trimis în pușcărie și a primit pedeapsa cu moartea. În închisoare, însă, s-a împrietenit cu fiica uneia dintre gărzi, iar înainte cu o zi să moară i-a lăsat acesteia un bilețel mulțumindu-i pentru prietenia și loialitatea arătată. S-a semnat “ Cu dragoste, al tău Valentin”.
Se pare că această scrisoare a dat naștere tradiției de a face schimb de mesaje de dragoste de Sfântul Valentin.
 Astăzi, ziua Sfântului Valentin a devenit o sărbătoare grandioasă. Aceasta nu se referă doar la cuplurile de îndrăgostiți. Oamenii urează “ Happy Valentine’s Day” și părinților, fraților, profesorilor sau persoanelor pe care le consideră speciale.
Activitatea de la Hidișel s-a desfășurat după programul următor: o scurtă prezentare a activității; istoria sărbătorii Sfântului Valentin; cum este sărbătorit Sfântul Valentin în diferite țări; cum este sărbătorit Sfântul Valentin în Anglia și Franța; recitarea unor poezii de dragoste în limba engleză și franceză pe fundalul unor melodii de dragoste în aceleași limbi străine; două scurte scenete (Romeo și Julieta din opera cu același nume de William Shakespeare, Quasimodo și Esmeralda din opera Cocoșatul de la Notre Dame de Victor Hugo). În final, elevii și cadrele didactice au fost recompensate cu o mică atenție: o inimă de ciocolată.
La intrarea în sală, fiecare elev și profesor a primit o inimioară roșie din material textil.
Cadrele didactice care au organizat acest eveniment sunt: Ioana Ionescu – prof. de limba franceză, Călina Ruja – prof. de limba engleză, Romina Hulban – prof. de desen și profesorul documentarist Lavinia Buha care a și asigurat spațiul în care s-a desfășurat evenimentul și anume, Cabinetul de documentare și informare. (Diana Ruja)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: “Valentine’s Day” la Hidișel.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 mai 2021