Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concurs tematic și sesiune de comunicări

„Zilele școlii” la C. T. „C-tin Brâncuși” Oradea

Concurs tematic și sesiune de comunicări

Marți (2 martie 2010), în cea de-a doua zi a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea patronului spiritual al școlii, șapte echipaje reprezentative ale Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea s-au confruntat (sută la sută) în cadrul concursului tematic „Din viața lui Brâncuși”, competiție tradițională jurizată de ing. Virgil Petruț, prof. Victoria Filip și Florica Avrămuț.

La startul actualei ediții s-au aliniat echipajele claselor a IX-a A (alcătuit din: Raul Vasile Sarca și Andreea Elena Mărcuș), a IX-a B (Răzvan Brândaș și Ioana Galea), a X-a A (Anamaria Camelia Zbârcea și Cristina Monica Varga), a X-a B (Gheorghe Daniel Dagău și Daniel Negruțiu), a X-a C (Beniamin Tulvan și Claudiu Andrei Malega), a XI-a A (Florian Alexandru Ivan și Teodora Alexandra Hava) și a XI-a B (Bako Anita Tunde și Gianina Martinaș).
Cu cele 31 de puncte acumulate, echipajul clasei a XI-a A a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului, fiind urmat de echipajele celor trei clase de-a X-a: X B pe treapta a II-a (cu 27 de puncte), X A pe treapta a III-a (cu 23 de puncte), iar X C – mențiune (cu 22,3 puncte).
Sesiunea de comunicări științifice
În cadrul sesiunii de comunicări științifice au prezentat lucrări atât elevii, cât și cadrele didactice, pe arii curriculare. La Limbă și comunicare, s-au înscris trei profesori și patru elevi, la secțiunea catedrei de Limba și literatura română; un profesor și trei elevi la catedra de Limbi moderne. Cei mai mulți elevi s-au înscris la aria curriculară Matematică și științe ale naturii, nu mai puțin de 13 (7 în cadrul catedrei de Matematică, 4 la Fizică și 2 la Chimie-Biologie) și doar cinci profesori (2-1-2). În schimb, profesorii au excelat la celelalte două arii curriculare (Om și societate și Tehnologii): trei în cadrul catedrei de Cultură civică și istorie-geografie, 11 în cadrul catedrei Tehnice și trei la Informatică; alta a fost situația în tabăra discipolilor – doar patru înscriși (1-2-1).
„Trebuie să remarcăm în primul rând calitatea lucrărilor, seriozitatea documentării, bogăția și diversitatea tematică abordată, de la corelarea interdisciplinară la managementul strategiilor didactice, de la problemele reale și actuale cu care se confruntă societatea românească la calitatea în educație și aplicarea modulului de  excelență”, după cum a subliniat dl prof. Mihai Crețu, directorul colegiului. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concurs tematic și sesiune de comunicări.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019