Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Profesioniști pentru o zi

Vineri, 102 elevi de liceu din Oradea,

Profesioniști pentru o zi

Peste 100 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea și 30 de companii (din Oradea) au participat, vineri (5 martie 2010) la Job Shadow Day (www.jobshadow.ro).

Aflat la a 8-a ediție în România, evenimentul face parte din programul internațional Job Shadow Day care se lansează anual pe 2 februarie în Statele Unite ale Americii, prin parteneriat între comunitatea de afaceri și mediul educațional. Scopul principal al proiectului este promovarea unei mai bune înțelegeri a funcționării unei companii și a ce înseamnă munca într-o companie, de către elevii de liceu.
În acest an, în program participă peste 200 de instituții de învățământ din țară și 10.000 de elevi din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Bârlad, Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești și Timișoara.
Programul Job Shadow Day facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă într-o economie de piață și susține implicarea companiilor și instituțiilor publice, de la manageri la angajații din departamente, în procesul de mediatizare a posibilităților pe care tinerii le au pe piața muncii. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin școala? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”, iar companiilor la întrebările: „Cum vor fi viitorii angajați? Cu ce cunoștințe pleacă din școală? Ce așteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?”
„Dinamica locurilor de muncă pe piață în ultimii ani este fascinantă. Șase din cele zece cele mai căutate joburi în 2009 nici nu existau în 1999. Prin astfel de programe de orientare profesională, elevii pot afla ce înseamnă să fii un profesionist și ce oportunități au”, declară Alexandru Gotcă - manager programe de orientare profesională la Junior Achievement Romania.
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România, organizație non-profit a fost fondată în anul 1993 și este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA și Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 325. 000 de elevi din 1.750 de insitituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesați www.jaromania.org (Daniela S.)

Trimite email

luni, 3 august 2020