Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lumină și culoare, flori și mărțișoare”

De 8 Martie, la Școala nr. 11, concurs și spectacol

„Lumină și culoare, flori și mărțișoare”

În întâmpinarea sărbătorilor de primăvară, Nemethi Patricia și colegii săi de clasă (din a IV-a E, îndrumați de înv. inst. Eva Olău) au provocat colegii de școală (de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea) la un concurs de artă plastică, intitulat „Lumină și culoare, flori și mărțișoare”...

Am citat dintr-un articol pe care l-am scris atunci când am aflat despre inițiativa Patriciei (despre concursul pe care avea să-l pună în undă cu ajutorul colegilor de clasă și al dnei învățătoare).
Concursul s-a adresat tuturor elevilor de la Școala nr.11, dar gimnaziștii nu au răspuns provocării (de a participa cu lucrări la concursul de artă plastică), spre dezamăgirea Patriciei.
Luni, la ora adevărului, în și de Ziua femeii, inițiatoarea și organizatorii aveau să anunțe (și să premieze) câștigătorii concursului „Lumină și culoare, flori și mărțișoare”, la finalul unui spectacol dedicat mamelor, cu ocazia zilei de 8 Martie.
De ce oare nu este întotdeauna primăvară?
Sensibilă, talentată și plină de inițiativă, Patricia și-a luat rolul în serios și a dus-o cu bine până la capăt (chiar dacă microfonul și-a propus doar să o încurce).
„Eu, bucurându-mă de toate aceste minuni ale naturii, m-am întrebat: De ce oare nu este întotdeauna primăvară? Primăvara, natura e plină de viață și întrece pe oricine și orice la frumusețe. Oare este trecătoare această frumusețe? Dar de ce ar fi așa...?
Am ajuns la concluzia că toate anotimpurile sunt frumoase, dar parcă primăvara ocupă un loc special în sufletul meu”.
Am citat din cuvântul Patriciei, rostit în deschiderea spectacolului, pe care l-a prezentat împreună cu Larisa Oros (din clasa a VII-a A), în cabinetul Comenius al școlii.
La momentul artistic, au asistat părinți, elevii și dascălii implicați în program, dar și directorul școlii, prof. Adelina Iacob, care s-a arătat încântată de inițiativa Patriciei, acordându-i tot sprijinul.
Alături de Patricia și colegii săi de clasă (din a IV-a E), pe scenă au venit să cânte, să recite și să danseze, de 8 Martie, elevii claselor: a II-a A (îndrumați de înv. Angela Nuță), I D (înv. Cornelia Șil), a II-a C (înv. Rozalia Neguriță), Alexandra Rusu și Alexandra Tănase (din a III-a C), Larisa Oros (a VII-a A), Ruxandra Gâdei (a IV-a D, eleva dnei înv. Dorina Brânzaș), Pisek Martina (a VI-a C) și „Mămăruțele” (din a IV-a E).
89 de lucrări: desene, pictură, origami, colaje, mărțișoare...
La concursul de artă plastică „Lumină și culoare, flori și mărțișoare” au participat cu lucrări: desene, pictură, origami, colaje, mărțișoare... doar elevi din ciclul primar, din clasele: a III-a D și E, a IV-a E, D și C, a II-a E, A și D, dar și din clasa I E.
Jurizarea a fost făcută de către copii, prin voturile acordate lucrărilor, organizate pe trei secțiuni: grupa I (lucrările elevilor din clasele I-II), grupa a II-a (clasele III-IV), grupa a III-a (lucrările colective).
Premiile concursului  
Grupa I
Premiul I – Melisa Coteț, pr. II – Larisa Stoia, pr. III – Diana Pantea, mențiune – Sonia Golean (toate patru din clasa a II-a D, înv. Sorina Vențel)
Grupa a II-a
Premiul I – Andreea Mitoi (III D, înv. Marcela Gherghel), pr. II – Cozma Maria (IV C, înv. Domnica Popa), pr. III – Nicolett Lang (IV E, înv. Eva Olău), mențiuni – Papp Victor (IV E) și Ionuț Moș (III D, înv. Marcela Gherghel)
Grupa a III-a
Premiul I – clasa a III-a D (înv. Marcela Gherghel), pr. II – clasa a II-a E (înv. Kulcsar Gyongy), pr. III – clasa a IV-a E (înv. Eva Olău), mențiune – clasa a II-a A (înv. Angela Nuță)
Marele premiu (care a totalizat 87 de voturi) – un peisaj de primăvară, realizat de Mara Gavra (din clasa a II-a D, înv. Sorina Vențel)
La final, Patricia dorește să mulțumească, în mod special, sponsorilor (mamei sale – Ioana, dnei învățătoare – Eva Olău, colegilor de clasă, elevilor și învățătoarelor claselor a III-a E, înv. Olimpia Tăutu și a III-a D, înv. Marcela Gherghel), celor care au participat la concurs și spectacol, precum și dnei director, prof. Adelina Iacob, și prof. Zoia Ciogu - consilier educativ. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  „Lumină și culoare, flori și mărțișoare”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019