Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziție de mărțișoare la Luncșoara

Toată săptămâna

Expoziție de mărțișoare la Luncșoara

Luni, 1 martie 2010, a avut loc deschiderea expoziției de mărțișoare la Școala cu clasele I-VIII din Luncșoara, expoziție ce a durat toată săptămâna. Acțiunea s-a încheiat cu premierea celui mai frumos și original mărțișor.

 Sosirea primăverii a fost întâmpinată cu sufletele deschise de către elevii din Luncșoara, care s-au dovedit deosebit de încântați să realizeze, în premieră, această frumoasă expoziție. Și fiindcă școala noastră este inclusă în proiectul „Școli pentru un viitor verde” (coordonat de prof. Ancuța Schiop), au fost confecționate inclusiv mărțișoare verzi...
Mărțișoarele au fost făurite din materiale  ecologice: semințe, aluat,  crenguțe de brad, paste făinoase, flori uscate, șnururi naturale, fructe uscate, materiale reciclabile... presărate, din belșug, cu dragoste. Elevii s-au întrecut în îndemânare și imaginație, sub coordonarea prof. Mariana Roșu, Ancuța Șchiop și Aurelia Barbura. 
„Obiectivele acțiunii au fost dezvoltarea gustului pentru frumosul  artistic și stimularea inițiativei, creativității și a spiritului colectivist prin activitatea de grup. De asemenea, s-a încercat îmbinarea cât mai armonioasă a utilului cu plăcutul, copiii învățând despre dragoste și respect pentru tradiție, obiceiuri și folclorul românesc, ne-a declarat prof. Mariana Roșu.
 Razele soarelui parcă i-au inundat pe copii, insuflându-le mai multă creativitate, făcându-i să vibreze la trezirea naturii prin alaiul de zumzăitoare. Toată admirația pentru micii meșteri. Sperăm să-i inspire și pe alții”. (R. M.)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019