Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Este loc pentru noi toți sub soare”

Proiect educațional între trei școli din comuna Rieni

“Este loc pentru noi toți sub soare”

La nivelul ciclului primar al școlilor din Rieni, Ghighișeni și Sudrigiu se derulează proiectul educațional „Este loc pentru noi toți sub soare”, coordonat de învățătoarele: Viorica Laza, Nagy Panda Laura, Floare Bara, Ioana Jurj, Liana Tofan și Ioana Chiorean, în colaborare cu directorul școlii, Liliana Balint.

Pornind de la premisa că relația de prietenie nu este numai o posibilitate, ci și o necesitate, coordonatorii proiectului consideră că la această vârstă, copiii au nevoie să învețe, să ia în considerare punctul de vedere al altor copii, să facă  schimb de idei și să înțeleagă mai bine experiențele prietenilor lor.
 Astfel, proiectul urmărește dezvoltarea unei atitudini pozitive, care să armonizeze relațiile cu sine și cu  ceilalți, cu mediul înconjurător, cu tradițiile strămoșești, statornicirea unor   punți de comunicare între elevii și cadrele didactice de la cele trei școli partenere.
Mă bucur să te cunosc!
Joi, 4 martie 2010, echipa de proiect și elevii grupului țintă au desfășurat primele activități prevăzute în proiect. Luna martie ne oferă posibilitatea de a vedea cine ne apreciază cu adevarat, iar o simplă felicitare sau un mărțișor este o modalitate de a le arăta persoanelor de langă noi că înseamnă ceva special pentru noi. Astfel, elevii ciclului primar de la cele trei școli s-au întâlnit la școala din Rieni, unde au făcut cunoștință, au recitat poezii despre primăvară, au cântat împreună, și-au oferit mărțișoare și felicitări, au participat la un concurs de ghicitori, fiind premiați cu dipome și dulciuri.
Următoarele două întâlniri de proiect sunt programate a se desfășura la celelalte două școli partenere. Prima va avea loc în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, o invitație la încondeiat ouă, iar cealaltă, de 1 Iunie – sărbătoarea copilăriei și prieteniei. (Ioana C.)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019