Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacol de Ziua mamei

În sala mare a Primăriei Beiuș

Spectacol de Ziua mamei

Sub genericul „E ziua ta, mamă”, duminică, 7 martie 2010, a avut loc, în sala mare a Primăriei municipiului Beiuș, un spectacol artistic, susținut de ansamblul „Muguri de tezaur” al Casei de Cultură din localitate și elevi ai Școlii Populare de Artă „Francisc Hubic” din Oradea, secțiile canto popular și instrument – Beiuș.

Spectacolul a fost onorat de prezența primarului municipiului, prof. ec. Adrian Domocoș și viceprimarul, ing. Gheorghe Costin, dar și a unui număr de aproximativ patru sute de spectatori.
În deschidere au evoluat micii preșcolari de la Grădinița „Floare de colț”, pregătiți de doamnele dir. Mărioara Apostol, ed. Florica Hinsu și ed. Mariana Coste. A urmat un regal de folclor, cântece rupte din realitățile simple ale vieții, emoționante, profunde, interpretate de soliștii Andrada Bocoiu, Adela Manea, Bianca și Viorica Chinde, Mădălina Jurcă, Daniela Blidaru, Robert și Roberta Tau, Raul Leuca, Paula Lezeu, Darius Bogdan, Simona Cap, Sebastian Hahău, Florina Morar și Nicoleta Marchiș.
Emoționantă a fost evoluția pe aceeași scenă a Denisei Buda și Larisei Creț, fiica, respectiv nepoțica solistului Dumitru Buda. De asemenea și interpretarea lui Adrian Ivancea, preot în satul Burda, care, a dedicat cântecele sale „locurilor goale din sală, unde ar trebui să fie toate mamele care și-au crescut copii, dar au rămas singure”, Impresionante au fost și duetele Roxana Gudiu - Simona Cap și frații George și Roxana Gudiu: „pentru noi, măicuța mea, ești soarele și luna”, când, am văzut în sală doamne în vârstă cu lacrimi în ochi. Instrumentiștii Cristian Boruț, Emil Popoviciu, Cristian Laboș (vioară) și Ionuț Floruța (acordeon) au interpretat melodii populare. Formația de dansuri populare pregătită de Ioan Popa, care a apărut în spectacol de mai multe ori, și-a încheiat prestația artistică printr-o „vatră” în care s-au împletit spectaculozitatea și dăruirea. Orchestra de acompaniament a fost compusă din instrumentiști renumiți: Cornel Tomuțiu (vioară), Ionuț Mateș (saxofon) și Ionuț Popa (orgă).
Și-au adus contribuiția la realizarea acestui spectacol: prof. Florin Hinsu și prof. Liviu Buțiu, de la Școala Populară de Artă „Francisc Hubic”, prof. Anca Banda – directorul Casei de Cultură și nu în ultimul rând Primăria și Consiliul local Beiuș. (Simion Suciu)

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020