Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„E mândră mama mea de mine!”

Spectacol-concurs la Școala din Hotar

„E mândră mama mea de mine!”

În tradiția noastră, în prag de primăvară, este o bună ocazie de a sărbători mamele și toate femeile prin cele două zile speciale din calendar, 1 Martie - Ziua Mărțișorului și 8 Martie - Ziua internațională a femeii.

Elevii Școlii cu clasele I-VIII din Hotar (comunaÞețchea) au marcat și au sărbătorit aceste evenimente printr-un program cultural-artistic.
Ce-am putea noi să-i urăm, de Ziua femeii, celei mai dragi ființe, care ne-a dăruit viața, ne iubește atât de mult și ne protejează? Sincer, fără iubirea de mamă, nu am fi nimic din ceea ce suntem în prezent. Cuvintele nu au valoarea necesară pentru a exprima niște sentimente mai presus de iubire și respect.
Vineri, 5 martie 2010, ne-am strâns cu toții: profesori, învățători și elevi la Școala cu clasele I-VIII din Hotar pentru a sărbători cum se cuvine una din cele mai speciale zile: 8 Martie! Activitățile propuse de profesorii catedrei de științe socio-umane (Mădălina Lascău, Liliana Lazăr, Luminița Ilea, Lenuța Gherlea, Marinela Maghiar, Anamaria Ficuț, Florin Irimescu și Bogdan Sturzu), susținuți de profesorii de la catedra de științe reale (Chirilă Samica, Livia Monenciu și Sorin Marina), de doamnele învățătoare: Cornelia Scorțe, Gabriela Nicoară, Florica Simuț, Sabina Nicoruț, Dorina Covaci, Dorina Bogdan și Irina Leho, precum și de directorul școlii - prof. Dumitru Simuț și prof. Mariana Marina - coordonatorul Școlii Þețchea, au avut ca scop imprimarea în sufletele copiilor a importanței acestei zile.
Elevii au venit pregătiți cu poezii, felicitări, mărțișoare și desene pentru a participa la concursurile și activitățile organizate, dorind să demonstreze pentru ce sunt mândre mamele lor de ei. Elevii din clasele V-VII, de la Þețchea, îndrumați de profesorul de Limba și literatura română, au prezentat sceneta „D-l Goe”, de I.L. Caragiale (un îndemn pentru spectatori de a nu face ca el). Și-au dat concursul: Monenciu Mirela, Radu Andreea, Szekely Adela, Dinga Mădălina, Barna Ionuț, Mladin Sebastian și Onița Bogdan;  au recitat: Seiche Tudor (clasa a V-a) - locul I, Puie Andreea, Filip Carla și Hadadi Alexandra, din clasa a VI-a; cei mai buni creatori de mărțișoare și felicitări (îndrumați de profesoarele  de lb. engleză Marinela Maghiar și Anamaria Ficuț) au fost: Banc Adrian (clasa a V-a), Filip Camelia (clasa a III-a), Zanfir Debora (clasa a IV-a), Ilea Cornelia (clasa a VII-a) - toți din Hotar și Adela Nicoruț (clasa a IV-a), Monenciu Mirela, Hendre Felicia și Szekely Adela (toate trei din clasa a VII-a), Fekete Cătălin (clasa a V-a)... și lista ar putea continua. Felicitările, însă, le merită toți participanții.       Ne-au cântat (și încântat): Ștef  Nicoleta (clasa a IV-a) și Chirilă Andrei (clasa a II-a), la vioară. Elevii au fost premiați cu diplome, iar lucrările lor au fost expuse la panoul școlii.   
  Spectacolul prezentat s-a constituit într-un frumos dar oferit, cu mult drag, sărbătoritelor Zilei femeii (mame, bunici, învățătoare și profesoare), invitate special la acest eveniment. (Mădălina Lascău & Luminița Ilea)

Trimite email

luni, 19 august 2019