Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„E mândră mama mea de mine!”

Spectacol-concurs la Școala din Hotar

„E mândră mama mea de mine!”

În tradiția noastră, în prag de primăvară, este o bună ocazie de a sărbători mamele și toate femeile prin cele două zile speciale din calendar, 1 Martie - Ziua Mărțișorului și 8 Martie - Ziua internațională a femeii.

Elevii Școlii cu clasele I-VIII din Hotar (comunaÞețchea) au marcat și au sărbătorit aceste evenimente printr-un program cultural-artistic.
Ce-am putea noi să-i urăm, de Ziua femeii, celei mai dragi ființe, care ne-a dăruit viața, ne iubește atât de mult și ne protejează? Sincer, fără iubirea de mamă, nu am fi nimic din ceea ce suntem în prezent. Cuvintele nu au valoarea necesară pentru a exprima niște sentimente mai presus de iubire și respect.
Vineri, 5 martie 2010, ne-am strâns cu toții: profesori, învățători și elevi la Școala cu clasele I-VIII din Hotar pentru a sărbători cum se cuvine una din cele mai speciale zile: 8 Martie! Activitățile propuse de profesorii catedrei de științe socio-umane (Mădălina Lascău, Liliana Lazăr, Luminița Ilea, Lenuța Gherlea, Marinela Maghiar, Anamaria Ficuț, Florin Irimescu și Bogdan Sturzu), susținuți de profesorii de la catedra de științe reale (Chirilă Samica, Livia Monenciu și Sorin Marina), de doamnele învățătoare: Cornelia Scorțe, Gabriela Nicoară, Florica Simuț, Sabina Nicoruț, Dorina Covaci, Dorina Bogdan și Irina Leho, precum și de directorul școlii - prof. Dumitru Simuț și prof. Mariana Marina - coordonatorul Școlii Þețchea, au avut ca scop imprimarea în sufletele copiilor a importanței acestei zile.
Elevii au venit pregătiți cu poezii, felicitări, mărțișoare și desene pentru a participa la concursurile și activitățile organizate, dorind să demonstreze pentru ce sunt mândre mamele lor de ei. Elevii din clasele V-VII, de la Þețchea, îndrumați de profesorul de Limba și literatura română, au prezentat sceneta „D-l Goe”, de I.L. Caragiale (un îndemn pentru spectatori de a nu face ca el). Și-au dat concursul: Monenciu Mirela, Radu Andreea, Szekely Adela, Dinga Mădălina, Barna Ionuț, Mladin Sebastian și Onița Bogdan;  au recitat: Seiche Tudor (clasa a V-a) - locul I, Puie Andreea, Filip Carla și Hadadi Alexandra, din clasa a VI-a; cei mai buni creatori de mărțișoare și felicitări (îndrumați de profesoarele  de lb. engleză Marinela Maghiar și Anamaria Ficuț) au fost: Banc Adrian (clasa a V-a), Filip Camelia (clasa a III-a), Zanfir Debora (clasa a IV-a), Ilea Cornelia (clasa a VII-a) - toți din Hotar și Adela Nicoruț (clasa a IV-a), Monenciu Mirela, Hendre Felicia și Szekely Adela (toate trei din clasa a VII-a), Fekete Cătălin (clasa a V-a)... și lista ar putea continua. Felicitările, însă, le merită toți participanții.       Ne-au cântat (și încântat): Ștef  Nicoleta (clasa a IV-a) și Chirilă Andrei (clasa a II-a), la vioară. Elevii au fost premiați cu diplome, iar lucrările lor au fost expuse la panoul școlii.   
  Spectacolul prezentat s-a constituit într-un frumos dar oferit, cu mult drag, sărbătoritelor Zilei femeii (mame, bunici, învățătoare și profesoare), invitate special la acest eveniment. (Mădălina Lascău & Luminița Ilea)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021