Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Unitățile de învățământ privat preuniversitar

Precizări din partea ARACIP

Unitățile de învățământ privat preuniversitar

27.06.2007
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) reamintește tuturor celor interesați că funcționarea legală a unei unități de învățământ preuniversitar, de la grădinițe la școli postliceale, inclusiv, este dovedită pe baza actului de autorizare sau acreditare.

 

Toate unitățile de învățământ de stat înființate până în anul 2006 sunt acreditate și funcționează legal. Unitățile de învățământ care, începând cu anul școlar 2007-2008, organizează noi niveluri de învățământ și/sau calificări profesionale dețin acest drept numai dacă li s-a acordat autorizația de funcționare provizorie. Unitățile de învățământ preuniversitar particular au dreptul de a înscrie copii/elevi numai dacă dispun de autorizație de încredere/ autorizare de funcționare provizorie sau acreditare.
ARACIP recomandă tuturor beneficiarilor direcți și indirecți (elevi, părinți, etc.) ca în momentul înscrierii într-o unitate de învățământ privat să solicite documentul care atestă funcționarea legală a acesteia.
Rețeaua unităților de învățământ preuniversitar particular acreditate și autorizate este disponibilă pe site-ul ARACIP,
http://aracip.edu.ro.   (Biroul de presă)

 

 

 

 

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020