Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Simpozionul „Vreau să lucrez în orașul meu”

„Școala dincolo de cursuri”

Simpozionul „Vreau să lucrez în orașul meu”

În cadrul proiectului educațional interjudețean „Școala dincolo de cursuri”, derulat de Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea în parteneriat cu Școala „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca și alte opt școli din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj, a avut loc simpozionul „Vreau să lucrez în orașul meu”.

Zilele trecute, în sălile de clasă de la a IV-a A, C, D, E, F și a VIII-a D și F, dar și în Cabinetul psihologic, s-au desfășurat work-shop-uri, simulări de concurs ocupațional și de inițiative antreprenoriale, iar miercuri, 10 martie 2010, elevii și cadrele didactice s-au reunit în cadrul simpozionului „Vreau să lucrez în orașul meu”, structurat pe secțiuni de orientare școlară și profesională.
Elevii au avut ocazia să își prezinte opțiunile profesionale prin comunicări orale și scrise, dar și prin reprezentări grafice, arătându-se interesați de viitorul lor și încântați de inedita situația în care au fost puși. Adulții prezenți au prezentat profilul ocupației lor (psiholog școlar, profesor/ învățător) dat fiind faptul că unii dintre copii s-au gândit să profeseze în domeniu.
Următoarea activitate prevăzută în proiect este intitulată „Unde lucrează părinții noștri?” și are ca scop pregătirea vizitelor la principalele întreprinderi și agenți economici. (Claudia T.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019