Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni

Expoziție cu vânzare

O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni

„Pedagogiștii” orădeni, elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, fac dovada că le pasă și sar în ajutorul celor năpăstuiți. Un nou exemplu, după zeci și zeci de acte umanitare și de caritate, este cel de față în care zeci de elevi s-au înrolat sub steagul profesorilor Gheorghe Tileagă și Kosa Andrea, elaborând desene, grafică și pictură, precum și colaje pe tema dezastrului produs și a suferinței celor din Haiti...

„În trei săptămâni, elevii din clasele a VI-a B, C și D, a IX-a B și E și a X-a E s-au mobilizat exemplar și au dat gata peste 120 de lucrări în diferite tehnici, grafică, creion și tuș, pictură, acuarelă și tempera, tehnică mixtă, precum și colaje, pe o temă sensibilă, aceea a dezastrului produs de cutremurul din Haiti”, ne-a spus profesorul de educație plastică, dna Kosa Andrea.
Marți (16 martie 2010), la vernisajul expoziției au fost prezenți conducerea liceului (prof. Simona Martin - directorul colegiului, Crăciun Rodica și Bodoczi Elisabeta – directori adjuncți), cadre didactice și elevi, iar Ioana Holt (din X E), o fire poetică și sufletistă a rostit un cuvânt de sensibilizare, îndemnându-și colegii să cumpere lucrările expuse, banii adunați urmând să fie donați unui orfelinat din capitala – Port-au-Prince (Haiti).
„Împreună putem schimba vieți”
...„Haiti nu înseamnă doar un act caritabil pentru noi. Nu. Haiti e un mesaj pe care dorim să îl transmitem. Haiti e exemplul nostru. E cauza pentru care noi luptăm. Din ce avem noi să dăm o părticică celor care au nevoie cu adevărat. Împreună putem schimba vieți. Putem aduce un zâmbet pe buzele unui copil, ale unei ființe în locul căruia nu ar trebui să se afle nimeni. Haideți să facem o lume mai bună.
Începând cu data de azi, 16 martie, până vineri, 19 martie, în fiecare pauză mare (10.50-11.10) va fi deschis în holul incintei standul de vânzare al expoziției plastice. Prețul unui desen este de 10 ron... Banii strânși vor hrăni copiii unui orfelinat. Vor face diferența dintre viață și moarte pentru un suflet. Câteva săptămâni aceștia vor avea ce să mănânce. Haideți să întindem o mână de ajutor unor ființe care poate nici nu știu ce înseamnă zâmbetul...” (Ioana Holt)
Acțiunea se înscrie în cadrul Zilelor francofoniei, Haiti fiind un stat francofon. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O nouă acțiune de caritate a vulcaniștilor orădeni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020