Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Certificatele au fost înmânate chiar de directorul general al ECDL România

Miercuri, la C.N. „M. Eminescu”, au fost înmânate 89 de certificate ECDL

Certificatele au fost înmânate chiar de directorul general al ECDL România

Miercuri, 17 martie 2010, în sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea au fost înmânate 89 de certificate ECDL, fericiții posesori ai „permisului de conducere a calculatorului” având onoarea de a primi certificatul chiar din mâna directorului general al ECDL România, dna Ana Dulu.

Importanța dezvoltării competențelor digitale la elevi a devenit una din preocupările sistemului de învățământ din România. În acest sens, în „Strategia Educație și Cercetare pentru Societatea Cunoașterii” se precizează: „Utilizarea calculatorului a devenit o condiție esențială pentru munca și viața oricărui adult. Ca atare, achiziția competențelor de bază în utilizarea calculatorului (de nivel ECDL-Start: „Noțiuni de bază despre tehnologia informației”, „Utilizarea computerului și organizarea fișierelor”, „Editare de text”, „Informație și comunicare”) la finalul învățământului obligatoriu devine o necesitate. Dobândirea competențelor de nivel ECDL-Complet până la finalul liceului, indiferent de tipul acestuia, maximizează șansele absolvenților pe piața muncii și capacitatea lor de a valorifica maximal oportunitățile ulterioare de învățare.”
Þinând cont de această nouă realitate,  Colegiul Național „Mihai Eminescu” a obținut acreditarea de Centru de Testare Autorizat ECDL încă din anul 2003, fiind primul liceu care a obținut această acreditare din județul Bihor. Prin eforturile profesorilor din Catedra de Informatică, un număr de 750 de elevi au obținut certificarea ECDL, fapt care situează Colegiul Național „Mihai Eminescu” printre cele mai importante centre ECDL din țară, după cum a ținut să sublinieze dl prof. Iosif Eilender – directorul prestigiosului colegiu orădean, în deschiderea manifestării. 
„Ați investit în voi!”
„Ați făcut un lucru deosebit. Voi sunteți deosebiți! Sunteți excepționali... într-un colegiu excepțional! Aveți o imaginație excepțională cu idei foarte bune! Ați investit în voi! Felicitări! Sper că ne putem baza și în continuare pe colaborarea Dumneavoastră”.
Sunt aprecierile făcute de directorul general al ECDL România, dna Ana Dulu, la adresa eminescienilor orădeni, la începutul intervenției sale. În continuare, directorul general s-a referit, pe scurt, la evoluția ECDL România în cei șapte ani de existență, subliniind oferta generoasă de certificări și făcând trimiteri și la proiectele educaționale derulate...
Scurt și la obiect, dl Cristian Vereș, supervizor local ECDL, a punctat regulile de obținere a certificatului, înainte, dar mai cu seamă după certificare.
A urmat momentul adevărului și a revelației, răsplata muncii și a investiției făcute, înmânarea certificatelor ECDL, certificate care îi scutesc pe cei aflați în prag de absolvire de susținerea probei de competențe digitale la bacalaureat.
Cele 89 de certificate au fost înmânate chiar de directorul general al ECDL România, dna Ana Dulu. Unii au obținut chiar două certificate.
La final, de pe scenă, de la înălțime..., absolvenții ultimei serii, profesori și elevi, și-au exprimat părerea în legătură cu investiția făcută. Unii au dorit să-și demonstreze sieși că pot să obțină o asemenea certificare, dar nu de dragul obținerii unei diplome, a unui permis sau certificat, ci fiind convinși de faptul că toate cunoștințele însușite îi vor folosi în viață și în carieră. Unii se bucură văzând că, în final, certificatul îi scutește de susținerea unei probe la bacalaureat. Cei mai mulți sunt conștienți că acest certificat le va valoriza CV-ul, deschizându-le „o portiță în plus!” (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Certificatele au fost înmânate chiar de directorul general al  ECDL România.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019