Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Afirmațiile ministrului Educației au fost scoase din context”

Precizări referitoare la declarațiile ministrului Educației făcute la postul de televiziune B1

„Afirmațiile ministrului Educației au fost scoase din context”

Vineri,19 martie 2010.
Referitor la modul deformat în care au fost interpretate în mass-media declarațiile făcute de către ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dl. Daniel Petru Funeriu, joi, 18 martie, în emisiunea „Nașul” de la B1TV, purtătorul de cuvânt al ministrului, doamna Melania Vergu, precizează următoarele:

„Afirmațiile ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului au fost scoase din context. Declarația exactă a ministrului Daniel Petru Funeriu are următorul conținut: „...Și întrebările din acest e-mail, cărora vreau să le răspund foarte, foarte ferm pentru că eu cred că, paradoxal, aceste întrebări sunt justificate. Întrebarea începe așa: Noi, cadrele didactice, murim de foame. Am o întrebare: cunoașteți vreun cadru didactic sau vreun angajat al statului care moare de foame în România? Eu nu cunosc. Departe de mine gândul să spun că salariile profesorilor sunt salarii foarte bune, departe de mine gândul să spun că nu este loc pentru mai bine. Dimpotrivă, dacă aș putea să fac acest lucru, în limitele bugetare, l-aș face mâine. Știm bine prin ce situație trece țara, iar modul în care ministerul se achită de datoriile sale pentru profesori este un mod normal. Nu este excepțional faptul că plătim salariile, dar mesajul meu către profesori este să aibă încredere în acest minister care i-a plătit, i-a angajat și îi va plăti și angaja în continuare”.
Prin urmare, intenția ministrului Daniel Petru Funeriu nu a fost aceea de a face aprecieri calitative la adresa salariilor cadrelor didactice, ci de a răspunde strict, într-un anume cadru retoric, la o întrebare primită pe e-mail.
Regretăm faptul că prin această scoatere din context, spusele ministrului Educației ar putea da naștere la interpretări răuvoitoare în raport cu poziția asumată în mod constant de minister, conform căreia optimizarea situației resurselor umane din educație reprezintă o prioritate a mandatului domnului Daniel Petru Funeriu, atât la nivel legislativ, cât și la nivelul asigurării și achitării drepturilor salariale”. (Biroul de presă)
Foto: Gândul

Trimite email

luni, 30 martie 2020