Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Câinii vagabonzi”

Proiectul „Cetățeanul”

„Câinii vagabonzi”

Elevii clasei a VII-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” Oradea, au realizat un proiect cu titlul „Câinii vagabonzi”, considerând că aceștia sunt o problemă a cartierului și orașului nostru.

Impactul activităților desfășurate pentru realizarea panourilor, pentru prezentarea acestora în fața altor colegi a fost deosebit. Mai mult, în cursul documentării pe teren, ei au aflat cum funcționează diferite instituții și au  devenit atașați ideii de cetățenie activă.  Au avut ocazia de a se implica pentru rezolvarea unor probleme specifice comunității, au învățat să lucreze în grup, și nu în ultimul rând, și-au dezvoltat abilități de investigare și comunicare...
 Project Citizen
Proiectul „Cetățeanul” este o metodologie inovativă de predare a educației civice, recomandată profesorilor care predau cultura civică la clasa a VII-a, în baza protocolului de colaborare între Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Institutul Intercultural Timișoara, în cadrul programului Civitas - un program de schimburi internaționale în domeniul educației civice, inițiat și coordonat de Center for Civic Education, S.U.A.
Cursul se adresează cadrelor didactice  care predau cultura civică la clasa a VII-a și este organizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic. În acord cu principiile metodologice promovate, cursul este orientat preponderent spre aspecte practice și presupune experimentarea diferitelor etape mai întâi în cadrul unor sesiuni de formare și ulterior la clasă. (Brândușa B)

Trimite email

duminic, 18 august 2019