Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un palmares impresionant: 643 de premii și mențiuni!

La Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea

Un palmares impresionant: 643 de premii și mențiuni!

An de an, elevii Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea obțin nenumărate premii și mențiuni la olimpiadele școlare și la alte concursuri județene, interjudețene și naționale. Anul acesta s-a doborât orice record. La festivitatea de încheiere, directorul școlii, profesor Florian Hava, a făcut cunoscut impresionantul palmares al anului școlar 2006/2007: 643 de premii și mențiuni!

La ciclul primar, elevii claselor a III-a și a IV-a și-au spus răspicat cuvântul la Concursul național „Micul matematician”, astfel că numărul matematicienilor din clasa a IV-a care au obținut punctajul maxim reprezintă 40% din numărul total pe județ, după cum a ținut să sublinieze dl director Florian Hava.
Din clasa a III-a (C ) a obținut 100 de puncte Alexandru Popa, iar din a IV-a (F, A, G, D, E ): Titus Bocioc și Gelu Vrabie, Răzvan Mihu, Teodor Olah și Vasile Pop, Paula Sgândăr, Ioana Denisa Tiriteu și Victor Variu.
Cele mai multe premii (medalii) și mențiuni au fost  obținute la concursurile școlare pe obiecte - 73 (dintre care: Bogdan Bota, din a VII-a C, și Alina Hașaș, din a V-a C, medalii de bronz la olimpiada națională de matematică, și tot ei, premiul I la fizică, respectiv, premiul II la română, la etapa județeană, și mențiune la concursul interjudețean de matematică și informatică „Grigore Moisil”; tot la „Gr. Moisil” au mai obținut mențiuni Hajbok Robert, din a VII-a A și Horia Fechete, din a VII-a E, iar Ioana Romelia Maghiar, din a VII-a C, și Mircea Cioci, din a V-a F, premiul III, respectiv, mențiune, la olimpiada interjudețeană de religie ortodoxă), „cangurii” (matematicieni și lingviști) au adunat 32, respectiv, 41 de premii și mențiuni, avându-i în frunte pe: Rareș Iova, Daniel Salanki, Sebastian Trifa, Denis Emanuel Derecichei și Cristian Curta, respectiv, Roxana Morar (la franceză) Alexandru Dejan Delibașa, Sebastian Trifa, Vlad Bothază, Octavia Gligor și Patric Teodorescu (la engleză); o frumoasă comportare au avut „juniorii” de la „Dacia” și la concursul național „Eurojunior”, unde s-au ales cu un premiu I, prin Diana Maria Pavel (din clasa a IV-a D), care a totalizat 99 de puncte din 100, câștigând astfel un telefon mobil Nokia, Daniel Gliția, din clasa I E, Adina Oanț, din a III-a D și Răzvan Mihu, din a IV-a A, toți, mențiuni, precum și cinci mențiuni speciale, prin: Toth Maria, din clasa I D, Florian Zach, din a III-a C, Alina Nastea, din a III-a F, Adina Luca, din a III-a G, și Alexander Gal Sven, din a III-a A; sportivii școlii au adus 19 premii și mențiuni individuale la tetratlon școlar, cros, atletism și tenis de masă (cu Paula Sgândăr, Corina Dulca, Marcel Cotranță și Patrik Zahui în frunte), echipa de handbal băieți, locul II pe municipiu, iar echipele de handbal fete și fotbal băieți, locul IV pe municipiu. În cadrul activităților extrașcolare, elevii Școlii „Dacia” au mai strâns 446 de premii și mențiuni (un premiu II pe județ pentru revista „Ecouri” și un premiu I pe județ la Concursul național „Și eu mănânc sănătos”, prin Alexa Prada). Așa încât, la ora bilanțului, numărul total al premiilor și mențiunilor era 643, număr care, cu siguranță, va fi întregit de Denis Emanuel Derecichei și Marius Deaconu, astronomii dlui prof. Marin Bica, la întoarcerea de la etapa națională a olimpiadei de astronomie.
La testele naționale, nouă elevi au luat nota maximă, doi la Mate (Dragoș Șerban Iova și Nagy Zsombor Imre), doi la Istoria românilor ( Remus Stana și Sonia Coman) și cinci la Geografia României (Patric Teodorescu, Vanesa Bodea, Denisa Sirca, Radu Ban și Răzvan Timar), iar 26 de candidați au încheiat „conturile” cu medii generale peste 9,00, din care șapte au peste 9,50 (Remus Laurențiu Stana și Medina Sava – 9,51, Diana Costea – 9,60, Diana Denisa Sirca – 9, 71, Dragoș Șerban Iova – 9,75, Vanesa Bodea – 9,91, iar Patric Teodorescu -  9,95 ), „o comportare bună”, după cum apreciază dl director Florian Hava.
Cu asemenea rezultate de palmares, „gojdiștii” de la Școala „Dacia” iar sunt ăi mai primii în topul școlilor gimnaziale din județul Bihor.
Ovi DAN
Foto: Cornel Petru FODOR
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Un palmares impresionant: 643 de premii și mențiuni!).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019