Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

De Ziua mondială a apei...

„Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

În cadrul proiectului „Nouă ne pasă! Implică-te și tu!" (proiect național de parteneriat educațional), luni (22 martie 2010), la nivelul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Oradea, au avut loc manifestări sub genericul „Apa înseamnă viață”, ocazionate de Ziua mondială a apei.

Acțiunile au fost coordonate de profesorii: Anița Luncan, Daniela Berchez, Camelia Ursuța, Mioara Pogan, Mioara Niță și Mădălina Pop, cu acordul și sprijinul directorului colegiului, prof. Viorel Mititean. Dintre elevii implicați, prof. Daniela Berchez a ținut să-i evidențieze pe: Sergiu Doboș, Patric Teodorescu, Sergiu Chiș, Georgiana Cicalău, Emil Costruț, Roland Horlea, Alina Berchi și Francesca Prada.
Unii au împărțit trecătorilor pliante, cuprinzând rezultatele obținute privind indicatorii de calitate pentru diferite categorii de apă (apa din Crișul Repede, apa de fântână și apa de la robinet), precum și câteva sfaturi pentru a economisi apa în casă, la școală sau la serviciu.
În școală, elevii implicați în proiect au lipit afișe deasupra robinetelor de la toaletă, îndemnând colegii să evite risipirea nejustificată a apei. În unele clase, profesorii implicați au prezentat situația actuală cu privire la consumul de apă la nivel mondial, precum și un test al indicatorilor de calitate a apei: turbiditate, temperatură, pH, oxigen dizolvat. Testul este cât se poate de util pentru că (vorba sloganului Zilei mondiale a apei) „Apa curată înseamnă o lume sănătoasă”. (B. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Nouă ne pasă! Implică-te și tu!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.