Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Joi, 25 martie –Ziua Poliției Române

188 de ani de istorie și tradiție

Joi, 25 martie –Ziua Poliției Române

A devenit o tradiție, ca în contextul aniversării Zilei Poliției Române, oamenii legii să fie alături de cetățeni pentru a sărbători evenimentul. Joi (25 martie 2010), Poliția Română a aniversat 188 de ani de la înființare.

Manifestările au început marți (23 martie), cu un mini turneu de fotbal pe terenurile din Ioșia.
Agenda de joi a cuprins manifestări bogate și variate. Dimineață, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, a avut loc ședința festivă, onorată de prefectul Gavrilă Ghilea, președintele Consiliului Județean Bihor, Radu Þîrle și prim-procurorul Gheorghe Viorel Gavra.
În cadrul festivității, 313 polițiști bihoreni (272 de agenți și 41 de ofițeri) au fost avansați în gradul profesional următor, din care 15 înainte de termen (patru ofițeri și nouă agenți): comisar- șef de poliție (noul grad) Alin Haniș, împuternicit adjunct al șefului Poliției municipiului Oradea, comisar de poliție Remus Indrei, șeful Poliției municipiului Beiuș, inspector de poliție Octavian Negruți, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere și inspector de poliție Bala Beata Edina, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.
Printre polițiștii avansați la termen se numără comisar-șef de poliție (noul grad) Alexandru Roxin, șeful Poliției municipiului Salonta, comisar-șef de poliție Nicolae Hălmăjan, ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, comisar de poliție Ioana Indrieș, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, comisar de poliție Tiberiu Bochiș, șef Birou de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției municipiului Oradea, comisar de poliție Silviu Iova, ofițer în cadrul Serviciului de Investigații Criminale, subcomisar de poliție Ciprian Bodea, ofițer în cadrul Serviciului Criminalistic, inspector principal de poliție Mihaela Pop, ofițer de relații internaționale în cadrul Serviciului Cabinet al I.P.J. Bihor.
În același cadru festiv, prin bunăvoința Consiliului Teritorial Bihor al Corpului Național al Polițiștilor, a Fundației „Baciu”, Asociației Sportive „Dinamo” și a I.P.A. – Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea Bihor 1, au fost premiați cei mai merituoși copii ai polițiștilor, care s-au făcut remarcați prin rezultate deosebite obținute în diverse domenii.
Ziua porților deschise
Între orele 11.00 și 14.00, cetățenii au fost invitați la activități dedicate exclusiv publicului, organizate în curtea sediului renovat al Inspectoratului de Poliție (din parcul Traian nr. 6); activități pe care le desfășoară, zi de zi, polițiștii, dar și dotările de care aceștia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru; doritorii au putut vizita reperele importante din cadrul inspectoratului: dispeceratul, laboratorul de criminalistică, laboratorul poligraf, biblioteca instituției, sălile de conferințe, sala de pregătire fizică a luptătorilor din cadrul Serviciului Poliției de Intervenție Rapidă ...
În curtea instituției, curioșii (mai cu seamă copiii) au asistat la prezentarea tehnicii de luptă, a aparaturii din dotare și a mijloacelor auto folosite la intervențiile polițiștilor din cadrul Serviciului Poliției de Intervenție Rapidă; la demonstrații de arte marțiale ale luptătorilor S.P.I.R.; la exercițiu demonstrativ - intervenție pentru reținerea unui grup de infractori; în cadrul unei expoziții, au fost expuse armele pe care polițiștii bihoreni le au în dotare; a fost prezentat laboratorul mobil de criminalistică, precum și un exercițiu demonstrativ de cercetare în cazul unei infracțiuni (accident rutier, ridicarea unor urme papilare), realizate de specialiștii Serviciului Criminalistic al I.P.J. Bihor; de asemenea, a fost prezentată tehnica din dotarea Serviciului Poliției Rutiere – un autoturism de intervenție la fața locului în caz de accident rutier și una dintre noile autospeciale dotate cu noul echipament de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor și un autoturism aflat în dotarea Compartimentului Poliției de Proximitate...
„Școala nonviolenței” – ediția a III-a
De la ora 12, în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a concursului cu tematică preventivă, intitulat „Școala nonviolenței”, la care au participat 19 echipaje de liceeni din Oradea și județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Săcuieni, Valea lui Mihai, Vadu-Crișului și Dobrești).
„În competiție au fost angrenați elevi din clasele IX – XII, supuși la trei probe; o probă teoretică, de completat un chestionar cu 10 întrebări cu tematică preventivă, o probă practică, în cadrul căreia concurenții au realizat câte o scenetă cu un mesaj nonviolent, iar cea de a treia probă a constat în realizarea în avans a unui colaj format din două fotografii în format A4, încadrate de un mesaj împotriva violenței”, după cum aveam să aflăm de la comisar de poliție Ioana Indrieș, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Rezultatele concursului „Școala nonviolenței
Locul 1: Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”
Locul 2: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”
Locul 3: Grupul Școlar Agricol „Horea” Marghita
Mențiune: S.A.M. Dobrești
Locul 5: Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” - premiu pentru originalitate
Locul 6: Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd
Locul 7: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
Locul 8: Colegiul Tehnic Vadu-Crișului
Locul 9: Liceul Agricol Valea lui Mihai
Locul 10: Liceul „Don Orione” Oradea
Locul 11: Colegiul Economic „Partenie Cosma”
Locul 11: Colegiul Tehnic „Andrei Saguna”
Locul 12: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”
Locul 13: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”
Locul 14: Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita
Locul 15: Liceul Teologic Penticostal „Betel”
Locul 16: Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”
Locul 17: Liceul Teoretic „Petofi  Sandor” Săcuieni
Locul 18: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.
Manifestările prilejuite de Ziua Poliției Române se vor încheia în această seară (26 martie), cu cea de-a V-a ediție a Balului polițiștilor bihoreni. (Alina DINU & Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Joi, 25 martie –Ziua Poliției Române.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021