Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Educarea inteligenței emoționale și sociale”

Joi, la C.C.D. Bihor, simpozionul interjudețean

„Educarea inteligenței emoționale și sociale”

Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar al județului Bihor au organizat, joi (25 martie 2010), la C.C.D., simpozionul interjudețean „Educarea inteligenței emoționale și sociale”.

„O zicală din bătrâni spune: „Ferice de elevii care au avut dascăli buni”, pentru că din multele daruri de neuitat până la sfârșitul vieții se păstrează neîntinat ceea ce primește elevul de la dascălii săi”, e de părere prof. Rodica Popa, profesor metodist al C.C.D. Bihor.
Pe adresa organizatorilor au fost trimise nu mai puțin de 156 de lucrări, majoritatea aparținând unor dascăli din Oradea și județul Bihor. Lecturând lista cu titlurile și autorii, aveam să descoperim, însă, și autori din Deva, Satu Mare, Baia Mare, Chișineu – Criș (județul Arad), Mireșu Mare și Cernești (din județul Maramureș).
Comunicările  au fost prezentate în două săli, fiind conduse de profesorii metodiști: prof. drd. Rodica Popa, Konrad Katalin, Coste Monica, Catița Ile și Nicolae Șaitoș.
„Odată cu transmiterea de cunoștințe, transmitem valori care se cer trăite, idealuri și aspirații care se cer ancorate în adeziuni personale. Orice activitate de conduită practică este orientată de un interes, o motivație intrinsecă, Aceste norme nu se pot realiza fără transfer afectiv de la profesor la elev, fără contagiune și fuziune afectivă, fără dăruire și pasiune din partea dascălului”, conchide prof. drd. Rodica Popa. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Educarea inteligenței emoționale și sociale”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 septembrie 2021