Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Vineri, la plantat, în pădurea Hidișel

„Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Vineri (26 martie 2010), pădurea din Hidișel a primit oaspeți dragi, copii de toate vârstele, de la preșcolari la liceeni... „Fiecare pui de om a plantat un pui de pom”, ca să o cităm pe dna profesor Voichița Moș.

În cadrul unui parteneriat care dăinuie de ani și ani, elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea și micii ecologiști ai Palatului Copiilor și Elevilor (preșcolari de la Grădinița nr. 27 - „Voinicel” din Oradea) derulează proiecte de mediu cu Direcția Silvică Bihor. Un astfel de proiect de parteneriat s-a derulat și vineri, în pădurea Hidișel, la care au luat parte încă două unități de învățământ (Grădinița nr. 30 –„Mugurel” și Liceul „Don Orione”).
La plantat de puieți de cireș și gorun, au fost prezenți, de la Școala „Dacia”, elevi din clasele a II-a C (prof. Florica Hava) și a II-a D (prof. Teodora Sîncelean), de la Grădinița „Voinicel” (singura unitate de învățământ din județul Bihor care deține steagul verde), copii din grupa mică a dnei educatoare Mariana Pașcalău și copii din grupa mare pregătitoare A (prof. Natalia Coroiu), copii din grupa mică B a Grădiniței nr. 30 – „Mugurel”, însoțiți de părinți și de educatoarele grupei, prof. Dorina Raita și Gabriela Dume, precum și cei 16 membri ai Consiliului elevilor de la Liceul „Don Orione”, însoțiți de consilierul educativ, prof. Carmen Hărduț. Activitatea de plantat a fost coordonată de ing. Mircea Faur, de la Direcția Silvică Bihor. În cantonul silvic 15 Poiana Vânători, erau prezente și alte persoane, în calitate de gazde și nu numai, Teodor Bungău, pădurarul titular al cantonului silvic, ing. Adrian Popovici, șeful de district, responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul Ocolului Silvic Oradea și dna ing. Mariana Maioru – responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul Direcției Silvice Bihor; dna prof. Voichița Moș și prof. Peter Cornel Dănuț, de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, prezenți  alături de micii ecologiști ai palatului. Cel mai tânăr ecologist prezent era Flora-Carina (în vârstă de un an și 10 luni). Micii ecologiști de la Grădinița „Voinicelul” au adus cu ei, ca și anul trecut, pietre pictate și inscripționate pe care le-au așezat lângă pomișorii plantați de ei, ca să-i recunoască peste ani și ani...
 „Școli pentru un viitor verde”
„Pentru elevii clasei a II-a C, de la Școala „Dacia”, aceasta este cea de-a doua acțiune derulată în cadrul programului educațional (și concursul național) „Școli pentru un viitor verde”, organizat de Word Wide Fund for Nature (WWF), una dintre cele mai importante organizații ecologice din lume și editura CD Press (editorul publicațiilor Terra Magazin, Doxi și Pipo). Prima acțiune a constat în confecționarea și montarea de căsuțe pentru păsărele în parcul Muzeului Þării Crișurilor din Oradea”, după cum ne-a declarat prof. Florica Hava. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Fiecare pui de om a plantat un pui de pom!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019