Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educațional „O lacrimă pentru Terra”

La Beiuș

Proiectul educațional „O lacrimă pentru Terra”

Proiectul educațional „ O lacrimă pentru Terra” este un proiect național în care sunt angrenate 60 de școli din țară. La inițiativa inst. Diana Târnăveanu și a prof. Daniel Marius Popa, acest proiect a prins viață ca urmare a participării celor doi dascăli la Seminarul internațional „Învățământul contemporan pe coordonate europene”, desfășurat anul trecut la Lugoj.

Lor li s-au alăturat prof. Sârbu Gabriela din Lugoj și prof. Þurcaș Crina din București, cei patru fiind, de altfel, și coordonatorii la nivel național ai proiectului. Acesta este conceput în patru etape: până la 30 martie  - Apa, esența vieții, până la 30 aprilie – Să ajutăm Pământul să zâmbească, până la 30 mai – Comoara verde de lângă noi, până la 12 iunie – O viață mai bună într-un mediu mai curat. Proiectul are ca scop educarea elevilor în spirit ecologic, al respectului fața de mediul înconjurător, dar și de a-i angrena în diferite activități practice.
La Colegiul Național „Samuil Vulcan” prima etapă s-a desfășurat în data de 22 martie – Ziua mondială a apei. Elevii clasei a VIII-a, îndrumați de prof. Elena Ojică, au redactat eseuri literare care se constituie într-o încercare izbutită de realizare a unei adevărate mitologii a apei. Cu fantezie debordantă, gimnaziștii s-au lăsat purtați de picătura de apă, ba chiar de ocean, dincolo de marginile lumii, dar și în timp, în împlinirea unor povești de iubire sau ca martori ai unor evenimente istorice și cavalerești. Creațiile au fost reunite într-un portofoliu cu titlul „Poveștile apei”.
Prof. Remus Cristian Þoța și Alina Iovan au prezentat „Utilizarea apei în mod tradițional”, iar elevii coordonați de prof. Popa Marius Daniel, Irina Mihaela Ilieș, Alina Iovan,,Gelu Gabor, Sorin și Angelia Spiridon, Ilie și Florica Rus, prof. dr. Monica Chindea au prezentat un șir de activități practice referitoare la proprietățile fizice, chimice și biologice ale apei, dar și proprietățile apei geotermale, prețios zăcământ natural al Beiușului. Interesante au fost prezentările power point și „Circuitul apei în natură”, prezentate de elevii coordonați de prof. Olimpia Copil, Elisabeta Bolcaș, Otilia Peti și Onica Monica. În încheiere elevii au vizitat expoziția artistică dedicată apei, realizată de elevii de gimnaziu (coord. prof. Cătălin Iagăr) și de liceu (coord. prof. Claudia Bocșe).
La Liceul Pedagogic “Nicolae Bolcaș”, prima etapă s-a desfășurat în trei zile (19, 23 și 25 marti) și a cuprins un concurs de desene și machete (coordonatori: prof. Claudia Popa, Dana Ardelean, Mona Dumitraș și Monica Matica), prezentări power point (coordonatori: prof. Liviuța Ușvat, Rodica Mărcuț, Adriana Gligor, Dorina Trip, Anca Clop și inst. Diana Târnăveanu), precum și o serbare coordonată de prof. Magdalena Marian. Au participat elevi din clasele I – XII, precum și o grupă de grădiniță. Mai mulți  elevi și-au desenat pe față picături de apă.
Această primă etapă a demonstrat priceperea dascălilor, dar și setea de cunoaștere, pasiunea și receptivitatea celor peste două sute de elevi angrenați în acest proiect. (Simion Suciu)
P.S Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul educațional „O lacrimă pentru Terra”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020