Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Les Jours de la Francophonie”

Zilele frncofoniei la ... Primăria din Beiuș

„Les Jours de la Francophonie”

Marți, 22 martie 2010, s-a desfășurat, în sala mare a Primăriei municipiului Beiuș, în prezența a peste 500 de spectatori, părinți, directorii celor patru instituții, cadre didactice și elevi, spectacolul dedicat sărbătoririi Zilelor francofoniei, intitulat „Les Jours de la Francophonie”, ediția a IX-a.

Ca în fiecare an, începând cu 2002, prof. Argentina Boldi a reușit să unească eforturile celor patru școli beiușene într-un spectacol plin de dinamism și culoare. La realizarea acestui spectacol și-au adus contribuția prof. Dana Găvruța, Remus Lazea, Bogdan Iordache, Claudia Bocșe, Livia și Mădălina Iagăr, Mircea Rotar, Adriana Gligor de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, prof. Natalia Heredea, Denisa Fășie, Amelia Șerb de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, prof. Georgeta Cristea, prof. Corina Popa de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” prof. Monica Buhaș, Mihaela Gavriș și Ioan Jimon de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu”. O contribuție importantă în realizarea acestei manifestări a avut-o și primarul Beiușului, prof. ec.  Adrian Domocoș, prof. Anca Banda, directorul Casei de Cultură și Călin Vlăduț, instructor de chitară.
Spectacolul a început cu intonarea Imnului național al Franței, urmat de alocuțiunea prof. Argentina Boldi despre semnificația „Zilelor francofoniei” și o proiecție video de câteva minute. Pe parcursul acestei proiecții au apărut imagini și date care erau răspunsurile la întrebările unui concurs desfășurat pe durata spectacolului.
Personaje celebre din istoria Franței au fost prezentate de către elevi în costume de epocă, s-a cântat și s-a dansat, s-a prezentat sceneta „Scufița Roșie” (în limba franceză);  Andreea Vășcan, Cătălin Iassin, Laura Peter și Cristian Þapoș au interpretat cântece în limba franceză autoacompaniindu-se la chitară, iar corul școlii „Nicolae Popoviciu” a interpretat o suită de șansonete, cântece scurte pentru voce, proprii muzicii franceze. În final, s-au desemnat, prin tragere la sorți, câștigătorii concursului: Andreea Anișoara Albuț și Anamaria Miclo. (Simion Suciu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Les Jours de la Francophonie”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 aprilie 2020