Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pădurea - prietena mea

Programul internațional LeAF „Să învățăm despre pădure”

Pădurea - prietena mea

În cadrul programului internațional „Să învățăm despre pădure”, elevii clasei I C de la Școala nr. 16 din Oradea participă cu proiectul „Pădurea – prietena mea”, coordonat de înv. Cornelia Filip.

După ce s-a discutat despre rolul și însemnătatea pădurii în viața omului și pericolul pe care-l reprezintă defrișările masive din ultimii ani, s-a trecut la desfășurarea unor activități practice în clasă, apoi în natură. Copiii au fost antrenați în confecționarea, cu mâinile lor dibace, a unor căsuțe pentru păsărele, pe care le-au amplasat în copacii din parcul școlii. Au fost deosebit de încântați și au participat cu entuziasm la activitatea ce le-a stârnit mult interes, antrenându-i într-un proces de ocrotire și cunoaștere a naturii, a pădurii.
În alte activități, copiii vor face plimbări și drumeții pe malul Crișului Repede, vor îngriji spațiile verzi din parcul școlii și parcul Magnoliei din cartier, vor desfășura o activitate de educație plastică realizând din acuarelă un copac vesel sau un copac trist.
În pădurea de la Băile Felix, copiii vor sta de vorbă cu un copac sau cu o frunză, cu păsări sau cu mulți arbori, printre care vor amplasa inscripții de protejare a naturii și se vor juca. Vor conștientiza că se pot bucura de natură, respectând-o pentru ceea ce ne oferă ea, precum și pentru frumusețea ei. Prin astfel de acțiuni, încercăm să le formăm atitudini și comportamente corecte față de mediu, înțelegând responsabilitatea pe care o au pentru a menține pădurea curată și necesitatea de a proteja plantele și animalele care trăiesc în pădure.(Cornelia F.)

Trimite email

joi, 22 august 2019