Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Salutări din SUA!

Primim

Salutări din SUA!

Dna profesoară Szatmari Dorina predă matematică la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea, județul Bihor, iar în vara lui 2006, a participat cu bursă la programul Space Academy for Educators, Huntsville, Alabama, USA. Cu experiența câștigată, s-a apucat să organizeze activități cu elevii pentru valorificarea cunoștințelor dobândite la cursuri, și spre a le „inocula” microbul științelor prin joc (iată câteva dintre genericele sub care a desfășurat activitățile: „Numerele vii”, „Extraterestru pentru o zi”, „Sistem solar pe role”, “Jocuri pentru călătorii în spațiu”), activități la care a invitat colegi din școală, dar și presa locală. Noi am participat la trei dintre ele. Acum, dna profesoară Szatmari Dorina participă la cel de-al doilea stagiu de pregătire, de unde primim rândurile de față.

Sunt foarte încântată de programul pe care ni l-au oferit americanii! Obositor de bogat!
Surprize peste surprize ! Mă simt foarte, foarte norocoasă !
Din România, anul acesta, au participat pentru prima dată opt persoane: patru în prima săptămână și patru în cea de-a doua, din București, Ploiești, Buzău, Brașov, Iași și...surpriză - o profesoară de matematică din Oradea, Marta Vad (am înțeles că a predat anul acesta în Biharia, ea a primit o hârtie semnată de mine prin care anunțam Inspectoratul Școlar Bihor despre program… Uite că și-a trimis aplicația și a câștigat!).
Ea a plecat azi dimineață înapoi ( a stat doar o săptămână – de fapt, cinci zile), iar eu sosesc numai duminică.
La avansați, sunt singură din România.
Le-am povestit "începătorilor" ce activități am făcut acum, la avansați în Florida, la Space Kenedy, și toți vor să-și depună aplicația pentru anul viitor. Doar că trebuie să lucreze, să facă lucruri interesante, care să le placă americanilor, pentru a fi selecționați! Iată cum știu americanii să stimuleze profesorii!
Þinem legătura!
Toate cele bune!
prof. Dorina Szatmari

Trimite email

duminic, 25 august 2019