Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Respect pentru natură la ,,Octavian Goga”

„Apa - sursa vieții”

Respect pentru natură la ,,Octavian Goga”

La Școala cu clasele I-VIII ,,Octavian Goga” din Oradea, elevii au sărbătorit cu mic cu mare Ziua mondială a apei.

Activitatea intitulată ,,Apa – sursa vieții”, inclusă în proiectul ,,Respect pentru natură, respect pentru viață”, derulat în colaborare cu A.P.M. Bihor, a avut ca scop consolidarea cunoștințelor elevilor referitoare la beneficiile apei și importanța acesteia pentru viața pe Pământ.
Participanți la activitate au fost copiii din clasele I B, a III-a C, a IV-a A, a VII-a A și a VII-a B, sub directa îndrumare a dnei dir.adj.prof. Lazăr Luminița, a dnei cons. educ. prof. Purtan Monica - Claudia, înv. Vaș Floare, înv. Rusu Viorica, prof. Borusz Valeria și a dlui prof. Chiș Ioan. Invitată la activitate a fost dna Andrișca Simona, reprezentant al Administrației Bazinale de Ape Crișuri Oradea, care le-a prezentat copiilor un material în format PP referitor la importanța vitală a apei pentru viața plantelor, animalelor și omului. Mesajul final a fost acela că dacă nu valorificăm cu atenție această sursă naturală - în aparență inepuizabilă – am putea suferi de sete în viitor, noi și generațiile viitoare. Pe Pământ, viața fără apă ar fi imposibilă!
În finalul activității, dna prof. Purtan Monica a prezentat un material PP intitulat ,,Aventurile lui Pic – la munte”, care a fost apreciat cu entuziasm de micii școlari. Astfel, ei au aflat că apa se află într-un permanent circuit în natură. De asemenea, a fost realizată și o expoziție cu lucrările tematice ale elevilor.(Monica Purtan)

Trimite email

vineri, 23 august 2019