Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O lecție de viață extraordinară!”

Primăvara – eternul început

„O lecție de viață extraordinară!”

Iar și iară, elevii din clasele a IX-a D, G, I, a X-a B, a XI-a C și D și a XII-a B, de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, îndrumați de prof. Andreea Ciobanu și Aurica Cifor, cu sprijinul maistrului Lungu Ibolya, ne-au oferit, joi (1 aprilie 2010), „o lecție de viață extraordinară”, așa după cum avea să aprecieze directorul colegiului, prof. dr. Ioan Corba.

„Dacă avem credință, avem orice de la Dumnezeu!”
„Am dorit astfel să ne aducem aminte de obiceiurile și tradițiile de Paște, dar și să ne pregătim pentru întâmpinarea marelui praznic al Învierii Domnului, evidențiind importanța practicării virtuților (bunătate, răbdare și credință) pentru fericirea omului”, a ținut să sublinieze profesorul de religie, dna Aurica Cifor.
„Prin sceneta „Poveste din Postul Mare”, ne-am propus să scoatem în evidență principiile morale ale omului (pozitive și negative, puse în lumină prin contrast –n.n.): sănătate, bogăție, mândrie, smerenie, frumusețe, pace sufletească și iubire...”, a adăugat prof. Andreea Ciobanu.
În momentele grave, de adâncă simțire, meditație și învățătură, mesajul era receptat din plin, fapt dovedit de liniștea de mormânt care domnea în sala festivă a economiștilor orădeni. Nimeni nu mișca în front...
După cum, aceiași spectatori cuminți au gustat din plin comicul de limbaj și de situație care a condimentat piesa Andreei Ciobanu.
Cu actori, regizori și scenariști de nota 10, mesajul s-a așezat drept la suflet, impresionând auditoriul până la lacrimi.
Domnul director s-a arătat încântat de reacția sălii, semn că virtuțile promovate au produs efectul scontat. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „O lecție de viață extraordinară!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020