Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Veniți de luați Lumină!

Slujba Învierii Domnului, la Biserica Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei”

Veniți de luați Lumină!

Sâmbătă (3 aprile 2010), la miezul nopții, la Biserica Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea, părinții preoți Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan i-au îndemnat pe credincioși să vină în fața sfântului altar să ia Lumina Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ieșind apoi din biserică, slujitorii sfântului altar au oficitat slujba Învierii Domnului, afară, la intrarea în biserică, în fața a câte zeci de mii de credincioși veniți în piața „Sfântul Apostol Andrei”, să ia lumină și sfintele Paști. Anul acesta organizatori evenimentului au pregătit circa 15.000 de pungulițe cu sfintele Paști, după cum aveam să aflăm din cuvântul părintelui Vasile Bota.
Astăzi, duminică (4 aprilie), credincioșii sunt așteptați să revină la biserică, să participe la Sfânta Liturghie și să-și aducă bucatele pentru a fi sfințite.
Potrivit rânduielilor instituite, bucatele sunt rânduite pe platou, în coșuri, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, slujitorii sfântului altar, Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan, vin de le sfințesc. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze (138 de poze), accesați Galeria foto: Veniți de luați Lumină!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 27 iulie 2021