Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Oradea, a fost sărbătorită, pentru prima oară, Ziua Canadei

Duminică, 1 iulie

La Oradea, a fost sărbătorită, pentru prima oară, Ziua Canadei

Duminică, 1 iulie, Via Canada din Oradea, în colaborare cu firma Incov SRL, a organizat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea o manifestare dedicată Zilei Canadei, cu jocuri și concursuri, muzică și dans, la scenă deschisă, precum și mâncăruri cu specific canadian.

Un clovn și un castor au adunat copiii, îndemnându-i să urce și să se joace în “castelul” gonflabil, să participe la jocuri și concursuri de desen, aruncat săgeți (turneul Darts), și potcoave (concurs Bucket  Bonanza), iar spre bucuria lor, Nina le picta pe față sau/ și brațe (Face Paint) fluturași și flori, steluțe ori drapelul Canadei. La finalul întrecerilor, 13 copii au fost premiați cu tricouri sau șepci inscripționate (pixuri): Camelia Trifan, Nemethi Patricia, Nadia Trifan, Palacsek Ingrid, Mădălina Diana Matiu, Florin Benea, Cristina Uvegheș, Varro Andrea, Lucian Pop, Cristina Magui, Kiraly Camelia, Larisa Amalia Jurcuț și Bianca Ghețic. În timp ce copiii erau ocupați cu jocurile și concursurile, părinții lor se ospătau cu hamburgers sau hot dogs, lângă o bere rece. Surpriza-surprizelor a constituit-o clătita cu sirop de arțar. Cealaltă surpriză s-a produs în sala studio a Casei de Cultură a Sindicatelor, unde, pe lângă proiecțiile cu imagini din Canada, părinții puteau intra în direct cu copiii și nepoții din Canada (video live chat). Noi i-am surprins într-un astfel de dialog video pe Ioan Covaci și Pavel Bodog, cu fiii, Lidia și Dorin Bodog, și cei trei nepoți (Raul, Rareș și Rasel), din Canada.
Seara, s-a lăsat cu două recitaluri agreabile, susținute de formația “Desperado” din Cluj-Napoca, și Mircea Baniciu. Chiar dacă nu a urcat pe scenă, pe platou ne-am trezit și cu o artistă bihoreană, Alina Magdalena Covaci (alias “Celine Dion”, de la “Ploaia de stele”), sosită tocmai din îndepărtata Malaezie.
Ziua Canadei s-a încheiat cu focuri de artificii, spre bucuria și încântarea celor mici.
Dl Dan Crivoi, organizatorul principal din partea Via Canada Oradea, consideră reușită prima ediție a Zilei Canadei, o manifestare pașnică și civilizată - o distrație moderată, fără evenimente nedorite! (Ovi DAN)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (La Oradea, a fost sărbătorită, pentru prima oară, Ziua Canadei).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019