Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Pentru o lume mai bună”

Educația pentru cetățenie

„Pentru o lume mai bună”

Educația pentru cetățenie este considerată, pe plan european, o prioritate a reformelor educaționale, un instrument al formării coeziunii și cooperării sociale. Abilitățile de buni cetățeni se formează în familie, în comunitate, prin mass–media, iar un rol important în educarea viitorului cetățean îi revine școlii. Parteneriatul școală - familie – comunitate devine astfel element cheie, context de modelare armonioasă a profilului moral al viitorului cetățean european.

Proiectul educațional „Pentru o lume mai bună”, conceput și implementat la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea, în parteneriat cu Asociația Caritas Eparhial Oradea, constituie un mic pas în procesul de dezvoltarea durabilă a comunității.
Începând cu luna decembrie, elevii claselor I A, a III-a A, a IV-a A și a IV-a D, și părinții acestora, precum și elevi din clasele a VII-a C și a VIII-a A, au desfășurat activități de voluntariat și acțiuni civice care vin în întâmpinarea nevoilor familiilor dezavantajate aflate în evidența Asociației Caritas Eparhial Oradea. În acest sens, s-au realizat colecte de alimente, haine și jucării pentru cele 151 de familii aflate în evidența Asociației Caritas Eparhial Oradea, pentru ca aceștia să se poată bucura de sărbători mai liniștite și mai luminoase. Periodic, reprezentanți ai Asociației Caritas participă la ședințele cu părinții cu scopul promovării activităților instituției și a voluntariatului și pentru informare cu privire la rezultatele colectelor realizate.
Coordonatorii proiectului, prof. psiholog Nedelcu Gabriela și Gârba Mircea, în colaborare cu prof. Luca Otilia, Gârba Corina, Nica Veturia, înv. Micle Ioana, prof. Andronesi Maria și Indrie Carmen, urmăresc sensibilizarea adulților și elevilor față de problemele familiilor dezavantajate din comunitate, dezvoltarea simțului civic la elevi și promovarea activităților de voluntariat. (Gabriela Nedelcu)

Trimite email

duminic, 25 august 2019