Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa națională a concursurilor profesionale din domeniul mecanic

Oradea și Salonta găzduiesc, în aceste zile,

Etapa națională a concursurilor profesionale din domeniul mecanic

La sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, a avut loc, ieri (marți, 6 aprilie 2010), deschiderea festivă a etapei naționale a concursurilor profesionale din domeniul mecanic, etapă care se va desfășura, în aceste zile, la Oradea (și Salonta).

Invitații la manifestare și participanții la concursurile profesionale au fost salutați de generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, prof. Dorel Luca.
Alături de generalul I.S.J. Bihor, în prezidiu s-au aflat, subprefectul județului, Cristian Bitea, președintele și vicepreședintele comisiei naționale, dr. ing. Dinu Fodor și prof. Dan Cherecheș, dr. ing. Ioan Mintaș (din partea patronatului I.M.M.-urilor) și Doru Drăghici (directorul executiv al A.J.O.F.M.). Membrii prezidiului au salutat olimpicii naționali, urându-le succes, și ședere plăcută în municipiul de pe Crișul Repede. Mai în glumă mai în serios, președintele comisiei naționale, apelând la Caragiale, a destins atmosfera, dar i-a atenționat pe candidați în legătură cu competiția care va începe astăzi (miercuri), cu proba practică.
Prof. ing. Florian Mieluț, inspectorul școlar de specialitate, organizatorul principal al olimpiadei naționale, a prezentat programul (calendarul) etapei naționale în domeniul mecanic.
Astăzi (miercuri) – proba practică
Cei 87 de concurenți din circa 40 de județe, vor susține, astăzi, proba practică, după cum urmează: cei 40 de mecanici auto - la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, cei 30 de tinichigii vopsitori auto – la Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna”, iar cei 17 mecanici agricoli – la Grupul Școlar Agricol din Salonta.
Mâine (joi, 8 aprilie), sunt programate activități educative: excursie la Peștera Urșilor de la Chișcău și vizitarea stațiunii Băile Felix.
Vineri, concurenții vor susține proba scrisă – la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, după care vor face o vizită pe platforma unităților din domeniul auto – Oradea (pe calea Clujului); seara, festivitatea de premiere.
Spectacol cultural-artistic
În cinstea olimpicilor, artiștii mai mici și mai mari ai Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea au prezentat, ieri, un moment artistic (dans și muzică). Și-au dat concursul: soliștii vocali Denisa Coca și Maria Popa, trupele de dans ritmic, trio gimnastică aerobică, ansamblul de gimnastică ritmică și duo aerobic, grupuri îndrumate de prof. Amalia Pop și Luminița Morar, iar la final, scena a fost monopolizată de dansatorii din Inand și Cefa, membri ai Ansamblului de dansuri populare „Datina”, instruiți de maestrul coregraf Florica Negrău.
Proba practică - la "Andrei Șaguna"
După ora 9.00, la C.T. "Andrei Șaguna", în serii de câte 10, tinichigiii vopsitori auto au intrat în competiție, la proba practică. Cu toții aveau de remediat, de reparat o deformație la aripa din față a unei Dacii.  În prima serie, reperăm și o fată (o olteancă din Dolj) "brici", vorba dlui Costel Olteanu (din Turnu Severin) - membru al comisiei naționale. "Se pare că a și finalizat prima lucrarea. Ramâne de văzut și calitatea execuției. De remarcat eforturile organizatorilor, dotarea cu tot ce este necesar, iar candidații par a fi bine pregătiți". Sunt primele aprecieri, luate, astăzi, la "cald" în timpul derulării probei practice.
(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa națională a concursurilor profesionale din domeniul mecanic.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019