Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătorile pascale - prilej de bucurie!

Și la Ghighișeni, comuna Rieni,

Sărbătorile pascale - prilej de bucurie!

Joi, 1 aprilie 2010, la Școala cu clasele I-VIII Ghighișeni (comuna Rieni), s-au desfășurat activități menite să trezească curiozitatea copiilor de a afla cât mai multe despre Iisus Hristos și despre obiceiurile și tradițiile creștine de Paști.

Sărbătorile pascale sunt un prilej de bucurie, dar și de împăcare sufletească. Toți ne dorim să fim mai buni, mai toleranți și ne manifestăm dragostea și respectul față de ceilalți.
Astfel s-au continuat și acțiunile propuse în cadrul parteneriatului „Este loc pentru noi toți sub soare”, derulat la nivelul ciclului primar al școlilor din Rieni, Ghighișeni și Sudrigiu, coordonat de învățătoarele: Viorica Laza, Nagy Panda Laura, Floare Bara, Ioana Jurj, Liana Tofan și Ioana Chiorean.
Prin acest proiect, elevii implicați au cunosut o parte din tezaurul tradițiilor  românești, în vederea preluării și transmiterii lor, așa cum le-am moștenit de la strămoși de-a lungul timpului. Am dorit să-i învățăm pe elevi să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile în care s-au născut, să-i învățăm să iubească meleagurile natale.
Elevii s-au arătat dornici să se implice în astfel de activități în care să se simtă importanți, să știe că activitățile lor contribuie la păstrarea și prețuirea acestor comori inestimabile ce definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor în ciuda scurgerii timpului. Așadar, elevii au încondeiat ouă pe care mai apoi și le-au oferit unii altora, s-au jucat diverse jocuri pe terenul din curtea școlii, iar în final, au interpretat cântări închinate Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Următoarea întâlnire de proiect este programată a se desfășura la Sudrigiu, pentru a sărbători împreună ziua de 1 Iunie - sărbătoarea copilăriei și prieteniei.(Liana Tofan)

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019