Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Program și expoziții de Paști

La Școala din Oșorhei,

Program și expoziții de Paști

Joi, 1aprilie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, cu ocazia sărbătorii de Paste, conducerea școlii și reprezentanții primăriei au fost alături de elevi și profesori la programul inițiat de prof. Scriminți Lavinia și Tișe Claudia.

În deschiderea manifestării, preotul ortodox Robotin Nicolae a vorbit despre semnificația sărbătorii și despre pregătirea pe care trebuie să o facem fiecare pentru a întâmpina cum se cuvine această mare sărbătoare creștină.
„Povestea ouălor roșii”
Elevii clasei a IV-a A (coordonați de înv. Þoca Floare și Filip Ligia) au pus în scenă serbarea „Povestea ouălor roșii” și cântece cu semnificație pascală.
Potrivit tradiției, inst. Daniela Indig a organizat o expoziție de Paște, cu lucrări ale elevilor și obiecte specifice tradiției.
În Săptămâna Patimilor, elevii gimnaziști, coordonați de profesorii diriginți, au pregătit masa de Paște. Fiecare clasă s-a străduit ca masa lor tradițională să fie cât mai frumoasă și mai bogată.
Expoziția elevilor din clasele V-VIII a cuprins obiecte tradiționale, iepurași, ouă frumos încondeiate, aranjamente alese cu gust și chiar tradiționalul cozonac. Pentru ca atmosferasă fie cât mai plăcută, în timp ce unii încondeiau ouă, alții recitau și cântau.
La finalul programului, pastorul Borma Crăciun a încheiat cu cuvinte de mulțumire, iar doamna director, prof. Adriana Indrie, a felicitat copiii și dascălii pentru inițiativă și reușită. Elevii au fost premiați și răsplătiți cu mici surprize (prin eforturile proprii ale cadrelor didactice).
Premiul I - clasa a VII-a A, premiul al II-lea - clasa a VIII-a C, premiul al III-lea - clasele a V-a și a VI-a B. Celelalte clase au primit mențiuni.
La organizarea și desfășurarea activității, s-au mai implicat, alături de inițiatoarele manifestării (prof. Tișe Claudia și Scriminți Lavinia), Þoca Amalia, Franciac Ana, Birău Annemari, Þeposu Viorica, Lorincz Eniko, Chirilă Lavinia și Vancu Giorgiana. (Amalia Þ.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019