Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Prezent în clasa, absent în arest

Parteneriatul cu poliția,

,,Prezent în clasa, absent în arest

Miercuri, 31 martie 2010, la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” din Oradea, a avut loc lansarea proiectului de security marketing ,,Prezent în clasă, absent în arest”, promovat de Inspectoratul de Poliție al județului Bihor în cadrul unităților de învățământ.

La lansarea de miercuri, au participat din partea Compartimentului Poliției de Proximitate Oradea, comisar-șef Martin Petru, agent șef Bohuș Petru, agent Mocanu Petru, din partea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – subcomisar Indrieș Ioana, iar din partea Penitenciarului Oradea - psiholog Delia Crăciun. Școlile orădene implicate în proiect sunt, de această dată, școlile gimnaziale „Ioan Slavici”, „Alexandru Roman” și „Lucreția Suciu”, reprezentate de conducerile școlilor respective, de alți profesori, dar și de părinți. Școala gazdă, ,,Ioan Slavici”, a fost reprezentată de dna director - prof. Lucia Obreja, dir. adj. - prof. Buzulică Brîndușa, prof. Matei Gabriela, psiholog Căbău Crina, mediator școlar Tudoran Marcela și Mag Mihaela – părinte. De la Școala cu clasele I-VIII ,,Alexandru Roman” au participat dna director - prof. Piscoi Anca, dir. adj. - prof. Moga Ecaterina, prof. Lemnian Gheorghina, psiholog Malița Cosmina și Chiș Rodica – părinte. Din partea Școlii cu clasele I-VIII ,,Lucreția Suciu” au fost prezenți: directorul - prof. Tirla Gheorghe, dir. adj. - prof. Pajtas Șandor, prof. Matica Doina și Ghib Florica Maria.
Security marketing este o metodă care are ca scop îmbunătățirea siguranței cetățenilor în cadrul comunității municipiului Oradea, astfel încât poliția se consideră un furnizor permanent de servicii adaptate în funcție de nevoile locuitorilor ce se realizează prin intermediul polițiștilor de proximitate care au un raport direct și permanent cu populația.
Colaborarea cu persoanele din echipa de proiect a fiecărei școli se va materializa într-un parteneriat eficient care va urmări îndeplinirea obiectivului comun tuturor participanților în scopul creării unui climat de siguranță publică. În cadrul colaborării nu există raporturi de subordonare între parteneri, toate părțile fiind egale în drepturi și obligații pentru realizarea scopului comun și anume prevenirea și combaterea violenței și absenteismului școlar în cele trei unități de învățământ implicate în proiect. (Brîndușa B.)

Trimite email

joi, 22 august 2019