Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concurs pe teme pascale la Șuncuiuș

„Învierea prin ochi de copil”

Concurs pe teme pascale la Șuncuiuș

Vineri, 26 martie 2010, la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș, a avut loc un concurs pe teme pascale în cadrul proiectului educațional „Învierea prin ochi de copil”, organizat de Grupul Școlar Industrial, Grădinița și Primăria din Șuncuiuș.

Proiectul a fost inițiat de dna educatoare Eugenia Groza, avându-i alături pe coordonatorii de proiect: prof. Aurelia Bodea – inspector școlar de specialitate al I.S.J. Bihor, prof. Ileana Bodea – directorul Gr. Șc. Industrial din localitate, prof. Livia Straton și Liana Toderaș, iar ca parteneri, grădinițele nr. 25, 30 și 44 din Oradea, precum și grădinițele din Sânmartin și Vadu-Crișului.
Proiectul urmărește realizarea unor obiective, precum: formarea unui comportament în acord cu normele moral - religioase, să recunoască elementele de religie care definesc portretul spiritual al poporului român, să dobândească cunoștințe despre decorarea obiectelor cu elemente și motive populare specifice zonei, să înțeleagă semnificația sărbătorii creștine „Învierea Domnului”; realizarea unor activități diversificate, cunoașterea unor elemente religioase din viața satului și prezentarea lor adaptate la posibilitățile de integrare a copiilor preșcolari.
La concurs au participat 84 de copii (școlari din ciclul primar și preșcolari), care s-au întrecut în arta de decorare și încondeiere a ouălor, în pictat scene biblice pe sticlă și etamină. Prezent la acțiune, Iepurașul (prof. Fasie Aurelia) a dat o mână de ajutor copiilor, dar le-a și cerut sprijinul la încondeierea ouălor, iar la sfârșit, a împărțit tuturor copiilor câte o diplomă, un iepuraș de pluș și un ou de ciocolată. În partea a doua a manifestării, atât gazdele, cât și oaspeții (partenerii) au prezentat scenete biblice, poezii și cântece adecvate temei. Cu lucrările realizate s-a organizat o expoziție care de Florii a ajuns la biserica din comună. (Eugenia G.)

Trimite email

miercuri, 8 aprilie 2020