Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programul „e-VACANÞĂ!” (ediția a II-a)

Parteneriat între MECT și MCTI (pentru)

Programul „e-VACANÞĂ!” (ediția a II-a)

03.07.2007 Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (MECT) și Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MCTI) au anunțat astăzi, stabilirea unui parteneriat în vederea implementării programului „e-VACANÞĂ!" la nivel național. Acesta se va derula în școlile I - VIII dotate cu infrastructură IT&C care doresc să le ofere copiilor alternativa unei vacanțe instructive, creative și interactive.

Parteneriatul a fost semnat pe baza rezultatelor remacabile înregistrate anul trecut, la prima ediție a programului „e-VACANÞĂ!", organizată în 17 școli-pilot din proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, implementat de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației. Parteneriatul dintre cele două ministere presupune multiplicarea la nivel național a modelelor de succes derulate în cadrul programului la ediția precedentă, identificate de Ministerul Comunicațiilor, și utilizarea structurilor specifice Ministerului Educației, precum Inspectoratele Școlare, pentru maximizarea impactului programului în fiecare județ.
„Semnarea parteneriatului cu Ministerul Comunicațiilor certifică dorința noastră de a încuraja utilizarea noilor tehnologii de către elevi și profesori și în vacanța de vară. Considerăm că prin facilitarea accesului la resursele IT existente în școli, acest program poate fi un stimulent pentru studiul individual, desfășurarea de activități educaționale și valorificarea creativității", a declarat Zvetlana Preoteasa, Secretar de Stat pentru învățământ preuniversitar în MECT
.
„Succesul înregistrat de prima ediție a programului e-VACANÞĂ! a demonstrat interesul elevilor și al cadrelor didactice de a avea acces la tehnologie chiar și pe timpul vacanței și ne-a mobilizat în vederea stabilirii unui parteneriat cu Ministerul Educației, în vederea extinderii programului în toate școlile cu opt clase unde există infrastructură IT&C"
, a declarat, la rândul său, Balint Porcsalmi, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.
Programul „e-VACANÞĂ!" este o inițiativă educațională cu caracter voluntar, care își propune implicarea școlilor cu clasele I-VIII în implementarea unor activități bazate pe mijloace moderne de comunicații și tehnologia informației, precum și stimularea creativității copiilor și asigurarea unui cadru de comunicare interactivă cu ajutorul infrastucturii IT&C.

Obiectivele programului sunt stimularea utilizării resurselor de comunicații și tehnologia informației pe perioada vacanței de vară, întărirea capacității de management educațional, cât și susținerea elaborării de proiecte comune între școlile participante la program.
Prima ediție a programului a fost organizată anul trecut sub egida proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere, beneficiind de participarea a nu mai puțin de 2.100 de copii și 100 de profesori din 17 școli din mediul rural și mic urban. La nivel național, programul desfășoară șase activități opționale și va fi monitorizat și evaluat de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului. Reprezentanții școlilor care vor realiza la un nivel înalt de performanță toate cele 6 activități propuse în cadrul proiectului vor face parte din Grupul de Lucru pentru promovarea Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor în Educație. Grupul va funcționa ca o comunitate de expertiză cu rol consultativ în implementarea politicilor educaționale privind integrarea instrumentelor IT&C în procesul educațional, începând cu anul școlar 2007-2008.
În cazul școlilor din proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, programul „e-VACANÞĂ!", ajuns la cea de-a doua ediție, desfășoară patru activități bazate pe utilizarea instrumentelor IT&C, incluzând în premieră inițiative de promovare a comunităților cu ajutorul copiilor. Programul se va desfășura la nivelul fiecărei școli, va fi coordonat de către directorul unității școlare și monitorizat și evaluat de specialiști din Unitatea de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației. (Biroul de presă)

Trimite email

luni, 30 martie 2020