Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități ecologice, încheiate cu colectarea a 1.000 de kg de hârtie și carton

Școala nr. 16 din Oradea – Școala verde

Activități ecologice, încheiate cu colectarea a 1.000 de kg de hârtie și carton

Prin organizarea programului educațional și Concursului național „Școli pentru un viitor verde” se oferă elevilor (educatorilor/ învățătorilor/ profesorilor) posibilitatea să se implice activ și direct în acțiuni instructiv-educative simple, eficiente.

„Școli pentru un viitor verde” se adresează tuturor școlilor și grădinițelor din România și urmărește realizarea de activități instructiv-educative, cu scopul de a informa preșcolarii, elevii, cadrele didactice, părinții și comunitatea locală în legătură cu problemele actuale de ecologie, dar și de a dezvolta în rândul copiilor responsabilitatea față de comunitatea și mediul în care aceștia trăiesc și învață. Astfel, timp de câteva luni la rând, elevii și profesorii de la Școala nr.16 din Oradea vor iniția diferite activități ecologice în școală și comunitate.
În acest sens, echipa verde formată din elevii claselor a III-a A, a III-a B  și a IV-a A (conduși de coordonatorii proiectului, prof. Gârba Corina, Farcaș Amalia și Luca Otilia) au organizat în cadrul Lunii Pădurii (15 martie - 15 aprilie) o serie de activități de informare cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic. Elevilor le-a fost prezentat un filmuleț despre cum să trăim într-o lume curată fără deșeuri și ce trebuie să facem pentru a avea un mediu curat. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre colectarea deșeurilor, cum să le reciclăm și cum să ne comportăm în excursii, la munte, la mare sau oriunde în natură. Pentru răspunsurile lor, elevii au primit broșuri educative privind gestionarea deșeurilor.
Și pentru că aceste activități au avut ecou în sufletele copiilor, timp de o săptămână elevii ciclului primar au demarat o acțiune de colectare de deșeuri de hârtie, reușind să predăm la Societatea de colectare a deșeurilor  peste 1.000 kg de hârtie și carton. Banii obținuți din  valorificarea deșeurilor vor fi utilizați pentru continuarea proiectului de educație ecologică.(Otilia Luca)

Trimite email

duminic, 18 august 2019