Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Zilele școlii” la „Nicolae Bălcescu” din Oradea

În perioada 19 – 23 aprilie

„Zilele școlii” la „Nicolae Bălcescu” din Oradea

De luni până vineri (inclusiv), elevii și dascălii de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea vor participa, eșalonat, la o serie de manifestări menite să marcheze, prin acțiuni bogate și variate, „Zilele școlii”, manifestare tradițională în peisajul învățământului bihorean.

Luni (19 aprilie 2010), au fost programate patru manifestări: o evocare a personalității lui Nicolae Bălcescu, în sala clasei a IV-a C, activitate condusă de înv. Florica Ferenț (cu participarea reprezentanților claselor din ciclul primar); concursul de istorie „Nicolae Bălcescu – în conștiința neamului românesc” (cu participarea unor echipaje din clasele a VIII-a), activitate condusă de prof. Emil Prodan); ateliere de meșteșuguri pentru elevii gimnaziști, activitate organizată și condusă de prof. Dorina Szatmari; concurs karaoke (tot pentru elevii din gimnaziu), organizat de prof. Alina Zaha.
Tablouri din flori naturale și împletituri...
Prof. Dorina Szatmari a organizat, în două serii, ateliere de meșteșuguri pentru clasele V-VI, respectiv VII-VIII.
În jurul unei mese, Alexandra Ioanovici, Bianca Olar, Kiraly Camelia, Larisa Barna, Mădălina Urs, Andrada Suciu și Ștefan Simon împleteau sfoara în trei, în diferite modele, inserând în cadrul modelului mărgele și boabe de fasole ca „design” cu efect neașteptat. La masa alăturată, Ionuț Gal, Flaviu Duca, Alex Pentie, Cătălin Petruț și Adrian Abrudan pictau tablouri cu motive florale populare, luate de pe farfurii de ceramică, iar în cadrul celui de-al treilea atelier, se confecționau tablouri pe pânză de sac de urzică, prin aplicare (lipire) de flori naturale uscate. Elevii s-au perindat de la un atelier la altul, după preferință, astfel că pe unii aveam să-i descoperim, în răstimpul celor două ore, la toate cele trei ateliere. Liniștea și „febra” creației au fost „amplificate”... de câteva piese folclorice difuzate de un radiocasetofon.
Pe la cele trei ateliere, au trecut, ca să ia „pulsul” activităților, reporteri și fotoreporteri din școală (Ioana Dzițac și Dora Ghilea), directorul adjunct, prof. Szabo Gyongyi și consilierul educativ, prof. Alina Deliman.
Karaoke ... în premieră!
Prof. de muzică Alina Zaha și prof. de română Ileana Pele au organizat, în premieră, un concurs karaoke, ce s-a bucurat de un succes teribil (29 de concurenți din clasele VII-VIII și 26 din V-VI). Cinci din cei 55 de concurenți au evoluat solo (Ștefana Călugăr, Alexandru Sime, Mihok Eduard, Delia Ioniță și Bungo Beatrice), iar ceilalți, în grup (de doi, trei, patru sau cinci).
„E un alt gen de educare a simțului artistic, estetic, de încredere în sine, un exercițiu de limbă (română sau străină), de autocontrol, de deschidere și lărgire a sferei genurilor muzicale, un prilej de socializare, delectare și cunoaștere...”, după cum aveau să aprecieze organizatorii evenimentului (Alina și Ileana), directorul școlii, prof. Ioan Mocan, și cum avea să consemneze și Darius Beleneși (reporterul școlii).   
Astăzi – două concursuri și un meci („neobișnuit”)
Pentru astăzi (marți, 20 aprilie), sunt programate trei manifestări: concursul literar „Pe tărâmul minunat al cărților”, la care vor participa echipaje din clasele a III-a A, B și D (activitate organizată de prof. Monica Igna); un concurs de cultură generală, cu participarea echipajelor din clasele a IV-a A, B și D (organizat de prof. Simona Vancea); un meci de fotbal între elevi și reprezentanți ai Poliției de Proximitate (activitate pusă la cale de consilierul educativ, prof. Alina Deliman). (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:„Zilele școlii” la „Nicolae Bălcescu” din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 iulie 2020