Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiect educațional „Copiii, prietenii naturii”

La Școala cu clasele I-VIII din Tășad

Proiect educațional „Copiii, prietenii naturii”

Interesul și dragostea pentru natură sunt la majoritatea copiilor instinctive. În plus, comportamentele și convingerile formate copiilor la o vârstă cât mai fragedă sunt cele care se păstrează cel mai bine toată viața.

De aceea, prin parteneriatul realizat între Școala cu clasele I – VIII din Tășad și Școala cu clasele I-IV din Hidișelu de Sus, am pornit de la interesul firesc al copiilor pentru plante și animale, pentru ceea ce reprezintă, în general, natura pentru ei. Pentru a fi prietenul naturii, trebuie să ai un comportament ecologic, s-o ocrotești, menținând curățenia și îngrijind frumusețile ei, oriunde te-ai afla. Ocrotind natura, ne ocrotim pe noi înșine!
Coordonatorii proiectului, prof. Șandra Florica Anca de la Școala cu clasele I-VIII din Tășad și prof. Popovici Viorica Nicoleta de la Școala cu clasele I-IV Hidișelu de Sus și-au propus următoarele activități pe parcursul lunilor martie și aprilie: Micii ecologiști în acțiune - activități de ecologizare a spațiului din curtea școlii; Ajută-mă să cresc! - Plantarea și udarea plantelor; condiții prielnice de dezvoltare, sensibilitatea plantelor la condițiile de mediu; importanța apei, aerului, soarelui pentru dezvoltarea plantelor; Surse de poluare a apeio prezentarea în power point despre poluare; realizarea unor desene pe teme ecologice; confecționarea unor obiecte din materiale refolosibile; concurs pe teme ecologice ,,Copiii, prietenii naturii - între elevii clasei I (de la școala din Tășad și elevii clasei a III-a (de la școala din Hidișelu de Sus); în vizită la Grădina zoologică din Oradea și la  Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”; plimbare în parc; la lacul cu nuferi din Băile Felix.
Proiectul a urmărit: lărgirea sferei cunoștințelor referitoare la problemele de mediu specifice zonei; dezvoltarea unor atitudini și comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu; cultivarea capacității de cooperare în scopul protejării mediului; formarea conștiinței și gândirii ecologice; formarea unor deprinderi ecologice...
„Dacă te gândești la anul care urmează, ară pământul! Dacă te gândești la următorii 10 ani, plantează arbori! Dacă te gândești la următorii 100 de ani, educă copiii!!!” - Proverb chinezesc (Anca Ș.)

Trimite email

joi, 22 august 2019